Ексклюзиви
неділя, 06 жовтня 2024 07:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль збільшує фінансові стимули для охочих йти на війну - ISW

Кремль збільшує фінансові стимули для охочих йти на війну - ISW
Російським контрактникам значно збільшують виплати. Фото: mil.in.ua

Російська влада збільшує фінансові стимули для охочих укласти контракт та воювати проти України.

Це свідчить про те, що Кремль планує продовжувати покладатися на поточні зусилля з криптомобілізації, щоб задовольнити потреби в людській силі для на війні, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що уряд РФ планує виділити 90 млрд рублів ($948 млн) на одноразові виплати за укладення військового контракту в період з 2025 по 2027 рік.

"Російський федеральний уряд пропонує одноразові виплати в розмірі 400 тис. рублів ($4200) за підписання військового контракту на додаток до одноразових виплат, запропонованих регіональною владою, деякі з яких нещодавно перевищили мільйон рублів. Це свідчить про те, що Кремль має намір набрати 225 тис. нових військовослужбовців на контрактну службу в період між 2025 і 2027 роками, за умови збереження поточних ставок, що малоймовірно, враховуючи, що ці ставки неухильно зростають з 2022 року", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче набрати на війну проти України 225 тисяч контрактників

Експерти ISW зазначають, що за останні місяці російська влада значно збільшила фінансові стимули. Зокрема, одноразові виплати за підписання військових контрактів.

За даними аналітиків, влада РФ занепокоєна тим, що поточні зусилля з вербування приносять все менші результати. А значне збільшення фінансових стимулів в останні місяці свідчить про те, що існуючі зусилля з вербування були недостатніми для підтримки постійного формування нових сил, на які покладаються російські військові для підтримання темпів наступу в Україні.

"За оцінками ISW, існують середньострокові та довгострокові обмеження щодо кількості призовників, яких може залучити російська криптомобілізаційна кампанія, що триває, і збільшення фінансових стимулів навряд чи суттєво вплине на подолання цих обмежень", - йдеться у публікації.

Аналітики також зазначають, що диктатор РФ Володимир Путін залишається прихильником поточної криптомобілізаційної кампанії, щоб уникнути оголошення непопулярного часткового мобілізаційного призову резервістів. Хоча він зберігає можливість оголосити ще один призов, як він це зробив восени 2022 року.

"Путін і російське військове командування, схоже, не бажають миритися зі зниженням інтенсивності російських бойових дій в Україні, оскільки вважають збереження ініціативи на всьому театрі бойових дій стратегічним імперативом, і залишається незрозумілим, чи буде Путін відповідати ще одним призовом, якщо зіткнеться з іншою кризою, подібною або гіршою ніж восени 2022 року", - зазначили в ISW.

Раніше Держдума РФ ухвалила законопроєкт, який дозволяє забирати на війну проти України підсудних - осіб, чиї справи слухаються в суді.

Таким чином на війну можуть потрапити понад 20 тисяч російських злочинців.

Зараз ви читаєте новину «Кремль збільшує фінансові стимули для охочих йти на війну - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути