Ексклюзиви
субота, 05 жовтня 2024 18:22

Порошенка не пустили на передачу техніки для моніторингового центру "Ай-Петрі"

Автор: eurosolidarity.org
 

П'ятий президент Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок привіз партію обладнання для моніторингового центру "Ай-Петрі СВ", який має забезпечувати повітряне прикриття для наших військових. Однак, за словами політика, "за вказівкою згори" його не пустили на об'єкт у Миколаєві.

"Ми вже в Україні, в Миколаєві, хоч ще позавчора мали важливі зустрічі в Брюсселі. Сьогодні тут має розпочатись робота моніторингового центру "Ай-Петрі" за участі Військово-Морських сил та корпусу морської піхоти. Прикриватимемо Південь - Миколаїв, Херсон та Одесу. Для виконання цієї задачі ми, за свій рахунок, привезли обладнання для моніторингового центру, щоб негайно запустити його координацію з комплексами протидії засобам технічної розвідки та РЛС. Але вперше за 2,5 роки нам наголосили, що обладнання беруть, а Порошенка не допускають. Це роблять представники Служби безпеки України. Беззаперечно, що це порушення закону, проте, перш за все, це порушення здорового глузду", - наголосив пʼятий президент.

Порошенко додав, що у нього складається враження, що в Україні існує дві Служби Безпеки: "одна, де працюють справжні герої, що знищують інфраструктурні та енергетичні центри на території Російської федерації, а також беруть участь в унікальних військових операціях. Її офіс знаходиться на Володимирській. Друга, що уособлює собою найгірші традиції КГБ. Місце, де служать їхні нащадки. Її центр розташований на Банковій. І замість того, щоб захищати країну, вони готуються до виборів. Замість того, щоб забезпечувати єдність, вони розколюють суспільство: стежать за громадськими активістами, перешкоджають роботі журналістів та атакують опозицію".

"Звичайно, що ми не будемо штурмувати військову частину, а просто підпишемо акти передачі обладнання. Моніторинговий центр працюватиме, комплекси "Ай-Петрі" виконуватимуть своє бойове завдання, обладнання ми поставлятимемо. Але порушники будуть нести відповідальність згідно з законом", - сказав пʼятий президент.

Автор: eurosolidarity.org
 

Автор: eurosolidarity.org
 

У листопаді минулого року Порошенко повідомив про інвестування 150 млн грн в розробку новітньої системи протидії засобам технічної розвідки, яку згодом назвали "Ай-Петрі СВ". Наразі фінансування проєкту перевищило 200 млн грн, на фронт передали вже чотири десятки комплексів.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Це не тільки і не стільки РЕБ. Це вже кібербезпека, яка має унікальні властивості, розроблена фахівцями нашої команди - програмістами, інженерами. Сьогодні нічого подібного немає ні в Збройних Силах України, ні у противника. Але ми налагодили вже серійне виробництво. Ми за цей дуже короткий термін пройшли усі види випробувань Генерального штабу і поставили його на озброєння. Офіційно він був прийнятий", - повідомив Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенка не пустили на передачу техніки для моніторингового центру "Ай-Петрі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути