Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2012 12:52

Запорізький НТУ та Київський політех поїдуть на Технічні змагання у Хорватію
10

13 квітня 2012 р. у Залі Вченої ради Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" було нагороджено переможців національного етапу Європейських інженерних змагань.

Ці змагання у 33 європейських країнах щорічно проводить Рада студентів технічних університетів Європи BEST (Board of European Students of Technology). Головна їх мета – надати студентам можливість практичної реалізації власного інженерного потенціалу і отриманих знань. Завдяки цьому турніру майбутні інженери мають чудову нагоду зустрітися в інтелектуальному двобої зі студентами найкращих технічних університетів Європи та спробувати сили у розв'язанні реальних технічних задач та в менеджменті.

Національний етап Європейських інженерних змагань був цього року організований на базі НТУУ "КПІ" й проходив з 9 по 13 квітня. У ньому взяли участь переможці регіональних етапів інженерних змагань Києва (команда Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут"), Львова (команда Національного університету "Львівська політехніка"), Вінниці (команда Вінницького національного технічного  університету) та Запоріжжя (команда Запорозького національного технічного університету.

Впродовж п'яти днів учасники змагалися у двох категоріях – "Team Design" та "Case Study".

Перша – це командне проектування, тобто розв'язання конкретної технічної задачі та реальне моделювання  конструкцій за допомогою набору наданих організаторами матеріалів та інструментів в обмежений проміжок часу. У цій номінації команди-учасники мали сконструювати роботизовану машину, яка мала проїхати по прямокутному треку не врізаючись у борти. Для цього роботу необхідно було „розрізняти" чорний та білий кольори на доріжках. Презентація конструкції та дизайн також враховувались під час оцінювання. Найбільш вдалим виявився винахід команди-переможця з Києва "Кот Ангенс".

Друга – вирішення завдання технічного чи економічного характеру і представлення результатів у вигляді стратегічної моделі дій для заданої ситуації. Тут команди мали можливість проявити себе у дебатах, вирішити проблему на задану тему, презентувати концепт „літаючого дому". Найсильнішими у цій категорії виявилася команда з Запоріжжя.

Команди-переможниці зможуть проявити себе на Європейських змаганнях у Хорватії. Завдання суттєво ускладниться, оскільки у Європі всі презентації мають бути виключно англійською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Запорізький НТУ та Київський політех поїдуть на Технічні змагання у Хорватію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути