Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2012 18:07

Студенти Київського Політеху показали, на що здатні
16

30 березня 2012 року в НТУУ "КПІ" закінчився локальний етап Європейських інженерних змагань ЕВЕС 2012, організаторами якого виступила локальна група Ради Студентів Технічних Університетів Європи BEST у м. Києві.

У цих змаганнях брали участь студенти НТУУ "КПІ", які вже четвертий рік поспіль мали чудову нагоду проявити інженерну креативність та спробувати свої сили у виконанні складних завдань. Змагання проходили у двох категоріях: Team Design та Case Study, а в окремій категорії також змагалися київські школярі.

Team Design – командне проектування; вирішення певного технічного завдання та моделювання  конструкцій з використанням наданого набору матеріалів за умов обмеженості у часі з подальшою демонстрацією результату. Цього року учасники повинні були сконструювати вентилятор від блоку живлення на 5 В, а також розробити модель гідрогенератора. Переможцями у цій категорії стала команда "Кот Ангенс".

Case Study – вирішення завдання технічного або економічного характеру шляхом обговорення. Як результат своєї роботи, команда представляє метод вирішення запропонованого завдання або стратегічну модель дій у конкретній ситуації. Цьогорічним учасникам необхідно було розробити концепт домашньої тварини-робота, справжній бізнес-план та знайти вирішення проблеми пробок на дорогах Києва. Команди у цій категорії також змагалися у своїй майстерності вести дебати, і найкращими, за підсумками чотирьох конкурсних днів, виявилися учасники з команди "Dark Side".

Команди-переможці з обох категорій будуть представляти свій університет на національному етапі інженерних змагань, який відбудеться з 9 по 13 квітня у НТУУ "КПІ". Цього разу змагатимуться команди з чотирьох міст України – Києва, Вінниці, Львова та Запоріжжя. Переможці отримають право відстоювати честь України на європейському етапі інженерних змагань, що відбудеться у м. Загреб, Хорватія.

Зараз ви читаєте новину «Студенти Київського Політеху показали, на що здатні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути