неділя, 13 жовтня 2024 08:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові РФ розповіли про співпрацю з українськими партизанами та спецслужбами

Військові РФ розповіли про співпрацю з українськими партизанами та спецслужбами
Багато російських військових співпрацюють з українськими силами. Фото: radiosvoboda.org

Сотні, а можливо й тисячі російських солдатів з лав окупаційної армії співпрацюють з українськими спецслужбами та партизанським рухом.

Військові РФ, зокрема, займаються диверсіями, виводять з ладу свою техніку та передають важливі розвідувальні дані для Збройних Сил України. Про це пише The Telegraph.

Зокрема, один із російських солдатів-строковиків, який співпрацює з Україною, розповів в інтерв'ю виданню про те, як у липні підпалив окоп свого підрозділу на лівому березі Дніпра. Полум'я швидко поширилося, охопивши бліндаж сусіднього підрозділу. Це призвело до загибелі деяких окупантів, які намагалися врятувати боєприпаси та зброю.

"Поки вони намагалися загасити вогонь і зберегти продовольчі запаси, полум'я охопило ще більшу територію, спричинивши опіки у багатьох солдатів", - розповів солдат. Його ім'я не розголошують з міркувань безпеки.

Зазначають, що цей російський військовий нещодавно був завербований українським та кримськотатарським рухом спротиву "Атеш".

"Я добре знав цю територію, оскільки я був там протягом тривалого часу. Я вважаю, що виконав свою роботу добре, можливо навіть більше. Результати перевершили наші очікування", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарні переповнені: партизани повідомили про величезні втрати окупантів на одному з напрямків

Як зазначає видання, рух "Атеш", який був утворений в окупованому Криму влітку 2022 року, зараз нараховує понад 2 тис. бійців опору.

Речник цієї партизанської групи повідомив, що вони діють на всіх окупованих територіях України та в самій Росії, проникаючи глибоко в армію РФ, рух постійно зростає.

Підпільники співпрацюють з українською розвідкою та іншими рухами опору, покладаючись на глибокі знання місцевих жителів про місцевість, та дедалі частіше - на самих російських солдатів.

До руху долучилися "десятки росіян, які були втягнуті у війну, у якій вони не хотіли брати участь".

"Майже з самого початку до нас приєднуються російські солдати, які допомагають отримувати інформацію як на передовій, так і в тилу в Криму та у Росії. Ми спостерігаємо значне збільшення кількості російських військових, які поповнюють наші лави", - сказав речник "Атеш".

Інший російський військовий, завербований українськими партизанами, працює на авіабазі РФ за кілька сотень кілометрів від українського кордону, відстежуючи переміщення літаків і постачання зброї.

Він описав аеродром як "один із найбільших боєздатних у Росії". Там розміщені деякі найсучасніші російські винищувачі, які застосовуються окупантами для регулярних ракетних ударів по містах України.

"Тут я виступаю очима та вухами Атеш", - розповів російський солдат.

Підпільники сприяли удару по нафтобазі в окупованій Феодосії. З жовтня минулого року агенти збирали інформацію про роботу нафтобази та точки розміщення ворожих ППО, повідомив партизанський рух "АТЕШ".

Ця інформація передавалася Силам оборони України протягом кількох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Військові РФ розповіли про співпрацю з українськими партизанами та спецслужбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути