Як приготувати олів'є, качку з яблуками і київський торт, щоб друзі вважали вас гастрономічним експертом? У яких кольорах прикрасити ялинку, щоб рік Мавпи видався успішним? Як і чим прикрасити новорічний стіл? Нарешті, як пити і не впасти під стіл, щоб ранок 1 січня був легким? Про все це розкажуть слухачам першого в Україні Новорічного факультету.

"Академія свят "Боржомі" відкриється вже 13 грудня. "В Україні є багато навчальних закладів, де можна опанувати будь-яку професію. А от як святкувати легко, красиво і з задоволенням ― цьому українців ніде не навчають. Щоб заповнити цю прогалину, ТМ "Боржомі", як визнаний експерт легкого ранку після свят, запускає Академію свят! Для слухачів Новорічного факультету заплановані три курси: Гастрономія (13 грудня), Декор (20 грудня), Напої (27 грудня). На першому курсі будемо готувати святкові страви і прикрашати стіл, на другому ― займемося декором ялинки, на третьому ― приготуємо новорічні коктейлі і обговоримо, як пити і не п'яніти та уникнути похмілля 1 січня. Усі випускники Академії свят "Боржомі" отримають дипломи, а головне ― нові знання для зустрічі Нового року", ― розповідає представник бренду Оксана Панкіна.
Перший, гастрономічний, курс Новорічного факультету пройде 13 грудня в культовому ресторані "Хуторець на Дніпрі". Спочатку відомі шеф-кухарі Петро Самань ("Хуторець на Дніпрі") і Тристан Арабулі ("Кувшин") разом зі слухачами курсу приготують 7 головних новорічних страв.
"Цієї неділі ми поділимося секретами, як швидко і незвично приготувати улюблені для всіх страви, ― говорить шеф-кухар Петро Самань. ― Почнемо з "фінгер-фуд" ― маленьких закусок із цікавою подачею. Потім доповнимо вишуканими заправками салати, холодець зробимо красивим завдяки прозорому бульйону. Різдвяна качка стане головною прикрасою нашого святкового столу. А ще деруни, ніжний паштет із індичачої печінки і навіть знаменитий київський торт ― усе це слухачі Академії навчаться готувати професійно і швидко. Вийде смачно, як у ресторані, і значно легше, ніж ви уявляли!"
Друга частина зустрічі буде присвячена прикрашанню новорічного столу. На практичному занятті слухачі разом із відомими декораторами Тетяною Кантемировою і Світланою Макаровою ("Комильфо") зроблять красиві композиції для головного святкового вечора року.
Коментарі