
Оливкова олія може позитивно впливати на здоров'я серцево-судинної системи, завдяки мононенасиченим жирам, що містяться в ній, корисним для серця.
Дієтологиня Менді Енрайт розповідає Eatingwell, що є й інший компонент оливкової олії, який також може відігравати важливу роль для серця: поліфеноли.
Поліфеноли - потужні рослинні сполуки, що мають антиоксидантні властивості. Вчені з Греції вирішили докладніше вивчити поліфеноли в оливковій олії першого віджиму.
Дослідники виявили, що група, яка приймала оливкову олію з високим вмістом фенолів, показала значне поліпшення загального рівня холестерину в крові порівняно з групою, яка приймала оливкову олію з низьким вмістом фенолів у високих дозах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрукти та овочі серпня, які зміцнять імунітет перед осіннім сезоном
В цьому дослідженні використовували оливкову олію першого віджиму, а не звичайну, яка має світліший колір і смак.
Оливкова олія є одним з основних продуктів середземноморської дієти. Вона підтримує загальний стан здоров'я і знижує ризик деяких захворювань, зокрема серцево-судинних. Дослідження також показують, що вона може знизити ризик смерті від деменції.
Щоденне споживання кавуна сприяє зволоженню організму, покращенню стану шкіри, серцево-судинної системи та контролю ваги.
Дієтологи радять надавати перевагу свіжому кавуну, а не соку, адже при вичавлюванні знижується вміст клітковини.
Водночас експерти застерігають від популярних у соцмережах кавунових дієт, де люди кілька днів їдять лише кавун. Такий спосіб може призвести до дефіциту поживних речовин і мати короткостроковий ефект.
Коментарі