
Коли купуєте макарони, варто уважно вивчити етикетку. Потрібно знати, з чого виготовлені, який сорт борошна використано, яка форма та колір виробу.
Щоб вибрати якісні макарони, звертайте увагу на такі ключові ознаки, розповідає дієтологиня Галина Сеник.
Білок
Високий вміст білка (12-15 г на 100 г) - у макаронах із твердої пшениці (дурум). Вони краще насичують, мають нижчий глікемічний індекс і не розварюються.
Низький вміст білка (6-11 г на 100 г) характерний для макаронів із м'яких сортів пшениці. Часто використовуються в дешевших продуктах і дають менш пружну текстуру.
Деякі макарони можуть містити додатковий білок (наприклад, із бобових), що робить їх ще поживнішими.
Склад
Ідеально: "борошно з твердих сортів пшениці" + "вода".
Уникайте: "борошно вищого ґатунку" - це м'яка пшениця, макарони будуть розварюватися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім найкращих спецій для спагеті: які прянощі підсилять смак улюбленої страви
Зовнішній вигляд
Натуральний золотисто-жовтий, матовий, шершава поверхня - це добре.
Дуже яскраві, гладенькі або глянцеві - можливі барвники або м'яке борошно.
Під час варіння
Якісні макарони не розварюються, тримають форму, не злипаються.
Макарони можуть бути і смачними, і здоровими. Збережіть цю шпаргалку та беріть із собою у супермаркет.
Приготування макаронів здається елементарною справою, але навіть у такій простій справі можна припуститися помилок.
Одна з них - неправильний спосіб закладання макаронів у воду, що впливає на їхню текстуру та смак. Більшість людей роблять це інтуїтивно, але саме цей момент є ключовим для ідеального результату.
Коментарі