
Форель залишається однією з найбільш недооцінених риб, яку, за словами дієтологині Лорен Манакер, варто обов'язково включити до щоденного раціону.
Про це пише видання Eatingwell.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скумбрія з овочами в духовці: простий рецепт для сімейної вечері, який завжди вдається
Фахівчиня наголошує, що ця риба є багатим джерелом омега-3 жирних кислот, які сприяють зниженню запалень, підтримують здоров'я серця та поліпшують загальний стан організму. Окрім цього, форель містить високоякісний білок, необхідний для нормального обміну речовин, вироблення гормонів, а також росту й відновлення тканин.
Ще одна цінна перевага - високий вміст вітаміну D, який критично важливий для імунної системи та міцності кісток. Також форель є джерелом селену - мікроелемента, що позитивно впливає на функціонування щитоподібної залози.
Манакер застерігає, що при виборі форелі варто бути уважними: копчені й в'ялені варіанти часто містять надмірну кількість солі, а при купівлі свіжої риби слід перевіряти походження та якість продукції.
На відміну від лосося, форель має тоншу структуру, швидше й рівномірніше готується, а її м'який смак робить її ідеальним варіантом для тих, хто не полюбляє виражений "рибний" аромат.
Якщо ви любитель риби, то однозначно приготуйте скумбрію в апельсиновому маринаді. Рецептом апетитної страви з божественним запахом та смаком поділилась рестораторка Тетяна Літвінова.
Щоб ваша рибка вражала своїм смаком усіх, хто її скуштує, приготуйте солодко-пекучий маринад. Спочатку запечіть у власному соці, а потім трішки підсушіть - матимете ніжну, нежирну, запашну скумбрію.
Коментарі