Ексклюзиви
понеділок, 12 травня 2025 12:21

Який субпродукт позитивно впливає на імунітет і сприяє довголіттю, а кому його краще уникати

Який субпродукт позитивно впливає на імунітет і сприяє довголіттю, а кому його краще уникати
Фото: pinterest

Є один субпродукт, який позитивно впливає на імунну систему, покращує обмін речовин та підтримує функцію органів.

Йдеться про печінку, яка може сприяти довголіттю.

Американський експерт з охорони здоров'я Ерік Берг поділився секретом довголіття в своєму Instagram.

Він стверджує, що існує набагато потужніший продукт проти старіння, особливо для м'ясоїдів.

"Найбільш омолоджувальний продукт у світі - це печінка тварин, вирощених на траві. Вона багата на всі вітаміни групи B, цинк, мідь, коензим 10 та інші корисні речовини", - додав він.

Цей продукт багатий на вітамін А, який дуже важливий для очей, щитовидної залози та імунної системи, а також для шкіри.

Лікар також наголошує на наявності гемового заліза, яке може відігравати життєво важливу роль у запобіганні анемії. Печінка тварин, що вигодовуються травою, багата на вітамін К2, вітамін Е і навіть вітамін D.

Більше того, амінокислоти та колаген, що містяться в печінці, можуть підтримувати здоров'я суглобів та шкіри з віком.

Дієтолог Лізм Ходжсон розповіла, що існує ризик споживання занадто великої кількості печінки, що може призвести до токсичності вітаміну А.

Токсичність вітаміну А може призвести до:

проблеми із зором

зміни шкіри

біль у кістках

Токсичність міді також становить ризик, якщо ви їсте занадто багато печінки, що може призвести до:

втрата еритроцитів

ниркової та серцевої недостатності

захворювання печінки

пошкодження мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уповільнюють старіння і появу зморщок: які продукти додати в раціон для молодості шкіри

Кому не можна їсти печінку

Існують певні категорії людей, яким варто обмежити вживання печінки або зовсім її уникати:

люди з хворобами нирок або печінки - печінка є органом, який фільтрує токсини, тому при порушенні функції печінки або нирок її вживання може бути обмежене або протипоказане через ризик накопичення токсичних речовин в організмі.

вагітні жінки - печінка містить велику кількість вітаміну A, що може бути шкідливим для плоду, особливо при надмірному споживанні. Тому вагітним рекомендується обмежити її споживання.

при підвищеному холестерині - печінка багата на холестерин, тому людям із захворюваннями серця або високим рівнем холестерину в крові варто обмежити її споживання.

Дієтологи радять переглянути свій раціон і відмовитися від п'яти найпоширеніших продуктів, які можуть заважати вам почуватися на всі сто. Їх не можна їсти кожний день.

Дієтологи не рекомендують їсти червоне м'ясо щодня. Все тому, що на його перетравлення організм витрачає щонайменше 6-8 год. Найкраще замінити його рибою хоча б кілька разів на тиждень. Також можна урізноманітнити меню індичкою, м'ясом кролика або курча.

Зараз ви читаєте новину «Який субпродукт позитивно впливає на імунітет і сприяє довголіттю, а кому його краще уникати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути