Груші - не лише соковиті та ароматні, а й справжнє джерело користі для організму.
"Звичайна груша підтримує печінку, знижує рівень стресу, покращує травлення і навіть допомагає шкірі сяяти, каже нутриціолог Ольга Морозенко, яка на своїй сторінці назвала п'ять причин їсти грушу і з чим її поєднувати.
Груша гармонійно поєднується:
У салатах:
з сиром брі, дорблю або козячим
з руколою, шпинатом, волоськими горіхами, медово-гірчичною заправкою
з куркою або індичкою - додає ніжності й свіжості
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які фрукти та овочі найкорисніше їсти у листопаді та з чим поєднувати
На сніданок:
на гречаних або вівсяних млинцях із сиром і ложкою меду
на цільнозерновому тості з вершковим сиром і грушевими скибочками
у вівсянці чи чіа-пудингу - солодкий акцент і аромат
У десертах:
з корицею, ваніллю, медом, горішками
у запіканках, пирогах або запечена з сиром чи йогуртом
із темним шоколадом або какао - контраст ідеальний.
Фрукти вважають символом здорового харчування, але не всі вони однаково корисні для шлунка та кишківника. Гастроентеролог склав рейтинг фруктів, які допомагають травленню, а також тих, що можуть викликати здуття, печію чи дискомфорт.
До фруктів із середнім рівнем користі він відніс дині, груші, яблука, виноград та апельсини.




















Коментарі