Факторів ризику виникнення інсульту існує безліч. Але деякі можна контролювати.
Дуже важливо стежити за харчуванням: скоротити кількість солі і включити в раціон корисні продукти. Завдяки вмісту вітаміну Е один горіх перешкоджає утворенню бляшок, пише Daily Express.
"Багато звичок, наприклад, куріння, споживання алкоголю або відсутність фізичної активності, можуть збільшити ризик інсульту, а також підвищити тиск, спровокувати миготливу аритмію або ожиріння", - розповідають експерти організації Stroke Association. Існують також здорові продукти, які скоротять загальний ризик небезпечної для життя патології.
Як відзначають в організації, Американська асоціація серця включає горіхи в список суперпродуктів.
Калій і кальцій допомагають контролювати тиск. Знайти ці елементи можна в молочних продуктах.
"Альтернативою тваринному молоку може виступати збагачене кальцієм рисове або соєве молоко. Кальцій також міститься в рибі з кістками, мигдалі і тофу", - відзначають експерти організації.
За інформацією Канадського фонду серця та інсульту, мононенасичені жири позитивно впливають на рівень холестерину в крові.
Містяться вони в деяких горіхах, наприклад, мигдалі, фісташках, кешью, пекані і фундуку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали єдиний вид горіха, який допомагає ефективно худнути
За словами експертів Національної служби охорони Здоров'я Великобританії, клітковина також корисна для здорової дієти. У невеликій жмені горіхів міститься до трьох грам клітковини. Використовуйте тільки несолоні горіхи, а також горіхи без доданого цукру.
"Підвищений кров'яний тиск - серйозний фактор ризику, який може збільшити ймовірність інсульту в два і навіть в чотири рази, якщо не стежити за станом. Причому важливо це як для чоловіків, так і для жінок", - зазначають у Гарвардській медичній школі.
Знизити артеріальний тиск можна без ліків. Для цього треба змінити спосіб життя і деякі звички. Стежте за харчуванням та менше стресуйте.
А контролювати артеріальний тиск може мигдаль. Тому візьміть собі за звичку їсти його щодня.
Коментарі