При сезонній застуді чай з лимоном стає найпопулярнішим гарячим напоєм. Але більшість людей п'ють його неправильно.
Дієтолог Наталія Мазурик пояснила, як поєднувати чай і лимон, щоб зберегти вітамін С і підтримати імунітет.
"Не треба кидати лимон у гарячий чай. Якщо ви хочете зберегти саме вітамін С, овочі та фрукти найкраще їсти свіжими", - каже Наталія Мазурик.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який чай сприяє сну: 10 найкращих
При застуді слід їсти лимон свіжим, а окріп у такому разі може лише нашкодити. Використовуючи шматочок лимона, ви отримуєте весь вітамін С, який міститься в ньому.
Усього в 100 г фрукту міститься 40 мг вітаміну С. Експерт пояснює, що після перебування 100 г лимона протягом 5 хвилин у окропі в ньому залишається лише 1,31 мг вітаміну. Тому слід позбавитися цієї помилки, яка тільки зменшує користь гарячого напою.
Якщо раніше зранку віддавали перевагу зеленому чаю, то тепер науковці рекомендують звернути увагу на інший напій.
Спробуйте лемонграсовий чай. Цей ароматний трав'яний чай не лише тонізує, а й має вражаючі корисні властивості, які зроблять ваш ранок ще кращим.
У числі його головних бонусів-протизапальні та антимікробні властивості.
Коментарі