Асортимент хліба зараз ширший, ніж будь-коли.
Інколи складно зрозуміти, який хліб обрати, особливо для сендвічів.
Але не всі бутерброди однакові з точки зору користі для здоров'я. Деякі з них повні цільних харчових інгредієнтів і містять різноманітні поживні речовини, тоді як інші можуть містити добавки, консерванти, доданий цукор і надзвичайно високий рівень натрію, пише Real Simple.
"Інгредієнти та методи приготування мають вирішальне значення при виборі хліба", - каже канадський дієтолог Бріттані Браун.
Щоб обрати більш корисний вид хліба, інша дієтологиня Кейтлін Хіпплі радить вивчати склад.
"Коли йдеться про те, чи можна вважати хліб здоровим, калорії не дають повної картини. Щоб вибрати більш здоровий хліб, я обов'язково звертаю увагу на вміст клітковини та низький рівень доданого цукру", - порадила вона.
Хіпплі особисто обирає хліб, який містить щонайменше три грами клітковини, щоб приборкати апетит і підвищити рівень ситості.
Тим часом Браун віддає перевагу хлібу для бутербродів з мінімальним складом інгредієнтів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим відрізняється білий хліб від пшеничного: відповідь дієтологині
"Пам'ятайте, що для випікання хліба потрібні лише зерно, вода, сіль, а іноді й дріжджі; все інше може бути зайвим", - зазначила дієтолог.
Дієтологи сходяться на думці, що 100-відсотковий цільнозерновий хліб із пророщеного зерна є найкращим вибором для бутербродів.
"Цільнозерновий хліб чудовий вибір, оскільки він містить велику кількість поживних речовин (таких як вітаміни групи В і мінерали, наприклад залізо, цинк, калій, магній, селен і фосфор) та клітковину. Він містить усі три шари зерна - зародок, висівки та ендосперм - що підвищує вміст клітковини порівняно з білим хлібом", - пояснила Лоу.
Хто намагається скинути вагу, купують лише чорний хліб. Але він не завжди корисний. Дієтологиня Тетяна Лакуста розповіла, на що треба звернути увагу.
Коли йдеться про темні сорти хліба, то зазвичай мається на увазі цільнозерновий темний хліб, з додаванням висівок. Насправді темний хліб буває різним і в його складі може бути багато різних інгредієнтів, які не роблять його кориснішим, ніж сорти білого хліба.




















Коментарі