
— Неприємно, коли в новорічну ніч люди ставлять ціль напитися й забутися. Це ж сімейне свято, — каже столичний психотерапевт Андрій Мідько. — Торік 5 січня прийшов 40-річний чоловік. Жалівся, що всі свята пив та їв, а з дітьми часу не провів. Жінка образилася, на всі вихідні поїхала до матері. Інша молода мама лишила вдома 10-річних близнюків і провела новорічну ніч із подругами. Це нонсенс.
Традиція багато пити на Новий рік вкорінилася у понад 65% українців.
— Треба погану звичку замінити хорошою. Візьміть за правило ходити в гості до знайомих, які не звикли до довгого застілля. Столи, що ломляться від наїдків, відходять у минуле. Модні безалкогольні свята. Мої сусіди другий рік так роблять. Ще вдень 31 грудня запрошують друзів із дітьми. З обіду печуть торти й тістечка, разом прикрашають квартиру. Коли б'ють куранти, п'ють по келиху шампанського — й усе. Проводять разом добу. Витрачають час на цікаві розмови, а не на випивку.
Коментарі