![Для святкового оформлення столу в склянки з водою вставляють великі свічки. Під них занурюють квіткові бутони](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/462/462827_1_w_300.jpg?v=0)
Із мандаринів та апельсинів Тетяна Вербецька, 25 років, з Рівного робить свічки. Дарує їх друзям на Новий рік і Різдво.
— Фрукти мають бути не підгнилі й не прим'яті. Бо на свічці виступить темна пляма. Я завжди заливаю зі свіжих шкурок. Можна заливати у висушені. Але свіжій легше придати форму. Чим більший плід, тим більшою виходить свічка. Грейпфрут можна розрізати й пополам, він великий.
Зрізує третину верху мандарина. Ложкою вибирає середину. Тим часом розтоплює білу парафінову свічку на паровій бані. У рідину додає кілька крапель ароматичних олій. Найкраще взяти із запахом кориці, лаванди, лимона й апельсина.
З розтопленої рідини забирає ґніт. Ріже на кілька частин. Знизу в цитрусовій шкірці робить дірку, через неї прикріплює ґніт.
— Можна залити свічку навіть у кокос. ґніт на дні шкаралупи треба прикріпити скотчем.
Ставить шкуринку-форму на стіл, заливає у неї розтоплений віск. Кінчик нитки підтримує, щоб був посередині та не потонув. Коли свічка вигорить, цитрусову форму можна знову залити воском. Вона не кришиться і не горить.
Коментарі