Чернігівка Алла Мироненко, 33 роки, на Новий рік готувала торт "Наполеон" за новим рецептом: коржі смажила на сковороді.
— Однокласниця знайшла цей рецепт на кулінарному форумі. Для тіста потрібна банка згущеного молока, яйце. Змішати в мисці. Додати чайну ложку погашеної соди й півкіла борошна. Вимісити тісто. Розділити на вісім частин. Кожну — тонко розкатати.
Смажила коржі по півхвилини з кожного боку, сковорідку нічим не змащувала. Бажано, щоб вона була з антипригарним покриттям або чавунна.
Перемащувала торт заварним кремом.
— Змішала міксером два яйця, склянку цукру, дві столові ложки борошна, трохи ваніліну. Потім півлітра молока. На плиті нагрівала, доки почали з'являтися бульбашки, помішувала. Коли крем трохи охолонув, додала 200 грамів масла.
Холодні коржі перемазала кремом. Прикрасила тертим шоколадом і горіхами.
— Мама не повірила, що я коржі на сковороді смажила. Сказала, що вони б вийшли глевкими, на оладки схожі.
Коментарі