
Українські сільгоспвиробники дедалі більше використовують нові можливості для експорту продукції переробки на ринок ЄС.
Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, повідомляє прес-служба міністерства.
"Поступово українські сільгосптоваровиробники починають все більше використовувати нові можливості експорту продукції переробки на високомаржинальний ринок Європейського Союзу. Так, якщо у першій половині 2014 року частка сировинних видів продукції складала 76%, то у 2015 році - уже 67%. Відбулося зростання частки продуктів у сільськогосподарському експорті до ЄС, що позитивним чином характеризує розвиток аграрного сектора України", - сказав Павленко.
Найбільш показовими, за його словами, є приклади зростання експорту м'яса птиці - утричі (до 27.3 млн доларів США); томатної пасти - у 9,5 рази (до 6,9 млн доларів США); обробленого зерна зернових культур (лущене, плющене, у вигляді пластівців) - майже вдвічі (до 5,6 млн доларів США); цукру і кондитерських виробів з цукру - у 1,8 раза (до 17,8 млн доларів США); готових продуктів із зерна - у 1,3 раза (до 18 млн доларів США).
Також у першій половині 2015 року відбувся експорт яєчних продуктів до ЄС на суму 4,5 млн доларів США, в той час як за аналогічний період минулого року експорт не здійснювався.
Коментарі