Суп із броколі - це не лише корисно, а й неймовірно смачно, якщо знати кілька кулінарних секретів.
Завдяки своєму яскраво-зеленому кольору, ніжній текстурі та багатству вітамінів, такий суп стане фаворитом на вашому столі. Додайте до рецепту вершкові нотки, ароматні спеції та кілька особливих інгредієнтів.
Навіть ті, хто не любить броколі, попросять добавки.
Суп із броколі та сиром чедер: рецепт
Інгредiєнти
Олія оливкова extra virgin - 1 ч.л.
Часник - 1 зубчик
Зелена цибуля - 4 шт.
Картопля - 1 шт.
Броколі - 200 г
Овочевий бульйон - 400 мл
Шпинат - 20 г
Молоко 2,5% - 100 мл
Сир чедер - 40 г
Як приготувати
У великій каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте часник і більшу частину зеленої цибулі, залишивши частину зелені, протягом 2-3 хвилин, поки вона не стане м'якою і ароматною.
Додайте картоплю і стебло броколі в сковороду і влийте бульйон. Накрийте кришкою і варіть 10-12 хвилин, поки картопля не почне розм'якшуватися. Додайте суцвіття броколі і варіть ще 5 хвилин до готовності. Зніміть з вогню і додайте шпинат, поки він не зів'яне.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королева овочів: сім причин, чому регулярно потрібно їсти броколі
За допомогою ручного блендера збийте суп до однорідної консистенції; він буде дуже густим. Поверніть каструлю на повільний вогонь і додайте 50 мл молока та половину сиру. Нагрівайте 1-2 хвилини, поки сир повністю не розплавиться. Якщо потрібно, додайте ще молока, щоб розрідити суп.
Розлийте по тарілках і викладіть зверху подрібнену зелену цибулю та щедро посипле сиром. За бажанням подавайте з грінками з борошна грубого помелу.
Якщо хочете приготувати не лише смачну, а й корисну вечерю, то запіканка з рибою та овочами стане ідеальним вибором.
Йдеться про кіш Лорен. Це класичний французький пиріг із пісочного тіста, який дуже просто готується, але підкорить смаком кожного. Його спробуйте запекти з броколі та сиром. Смак страви приголомшить.
Коментарі