
Панкейки з сиром рікотта - це не просто оладки, а справжня кулінарна магія, що дарує відчуття свята навіть у буденний ранок.
Забудьте про важкість звичайних млинців. Панкейки з рікоттою - це крок до досконалості. Італійський сир додає їм неперевершеної легкості, повітряної текстури та тонкого вершкового смаку. Вони ідеальні з медом, ягодами, кленовим сиропом або просто з джемом. Готуються швидко, мають чудовий вигляд. А смакують так, що ви захочете робити їх знову і знову.
Рецепт панкейки з рікоттою "Повітряна ніжність" пропонує Gazeta.ua.
Час приготування: 15-20 хв.
Порція: 2-3 особи
Інгредієнти:
200 г сиру рікотта
2 великих яйця
1 склянка борошна (можна використовувати цільнозернове для правильного харчування)
2 ст. л. цукру (або підсолоджувача за смаком)
1 ч. л. розпушувача
1/2 ч. л. соди
1/4 ч. л. солі
1/2 склянки молока
1 ст. л. розтопленого вершкового масла (або рослинної олії) + для смаження
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їж красиво: сім сніданків для сяйва, енергії і настрою
Приготування
Сухі інгредієнти: у великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду та сіль.
Вологі інгредієнти: в іншій мисці збийте яйця з сиром рікотта до однорідності. Додайте молоко та розтоплене масло, добре перемішайте.
З'єднуємо: обережно влийте вологі інгредієнти в сухі. Перемішуйте до зникнення сухих грудочок, але не перестарайтеся (невеликі грудочки – це нормально, вони зникнуть при смаженні). Тісто має бути густим.
Смажимо: розігрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Злегка змастіть олією. Виливайте тісто по 1/4 склянки на кожен панкейк. Смажте приблизно 2-3 хв. з одного боку, доки не з'являться бульбашки, а краї не стануть золотистими.
Перевертаємо: акуратно переверніть панкейки і смажте ще 1-2 хв., до золотистого кольору.
Подача: подавайте гарячими з улюбленими топінгами: ягодами, кленовим сиропом, медом, сметаною або шоколадним соусом.
Ці панкейки з рікоттою - це справжній витвір мистецтва на вашому столі. Вони такі ніжні, що тануть у роті. Спробуйте, і ваш ранок засяє новими фарбами.
Готувати панкейки на сніданок і не тільки - особлива насолода, коли вони виходять пухкими, апетитним і смачними.
Їх люблять, як дорослі, так і діти. Смакують панкейки з медом, варенням чи кленовим сиропом.
Коментарі