понеділок, 15 вересня 2025 09:28

Сніданок-вайб №4: ці повітряні панкейки з рікоттою змінять ваше уявлення про ідеальний ранок

Сніданок-вайб №4: ці повітряні панкейки з рікоттою змінять ваше уявлення про ідеальний ранок
Рецепт панкейки з рікоттою "Повітряна ніжність": рецепт Фото: pinterest

Панкейки з сиром рікотта - це не просто оладки, а справжня кулінарна магія, що дарує відчуття свята навіть у буденний ранок.

Забудьте про важкість звичайних млинців. Панкейки з рікоттою - це крок до досконалості. Італійський сир додає їм неперевершеної легкості, повітряної текстури та тонкого вершкового смаку. Вони ідеальні з медом, ягодами, кленовим сиропом або просто з джемом. Готуються швидко, мають чудовий вигляд. А смакують так, що ви захочете робити їх знову і знову.

Рецепт панкейки з рікоттою "Повітряна ніжність" пропонує Gazeta.ua.

Час приготування: 15-20 хв.

Порція: 2-3 особи

Інгредієнти:

200 г сиру рікотта

2 великих яйця

1 склянка борошна (можна використовувати цільнозернове для правильного харчування)

2 ст. л. цукру (або підсолоджувача за смаком)

1 ч. л. розпушувача

1/2 ч. л. соди

1/4 ч. л. солі

1/2 склянки молока

1 ст. л. розтопленого вершкового масла (або рослинної олії) + для смаження

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їж красиво: сім сніданків для сяйва, енергії і настрою

Приготування

Сухі інгредієнти: у великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду та сіль.

Вологі інгредієнти: в іншій мисці збийте яйця з сиром рікотта до однорідності. Додайте молоко та розтоплене масло, добре перемішайте.

З'єднуємо: обережно влийте вологі інгредієнти в сухі. Перемішуйте до зникнення сухих грудочок, але не перестарайтеся (невеликі грудочки – це нормально, вони зникнуть при смаженні). Тісто має бути густим.

Смажимо: розігрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Злегка змастіть олією. Виливайте тісто по 1/4 склянки на кожен панкейк. Смажте приблизно 2-3 хв. з одного боку, доки не з'являться бульбашки, а краї не стануть золотистими.

Перевертаємо: акуратно переверніть панкейки і смажте ще 1-2 хв., до золотистого кольору.

Подача: подавайте гарячими з улюбленими топінгами: ягодами, кленовим сиропом, медом, сметаною або шоколадним соусом.

Ці панкейки з рікоттою - це справжній витвір мистецтва на вашому столі. Вони такі ніжні, що тануть у роті. Спробуйте, і ваш ранок засяє новими фарбами.

Готувати панкейки на сніданок і не тільки - особлива насолода, коли вони виходять пухкими, апетитним і смачними.

Їх люблять, як дорослі, так і діти. Смакують панкейки з медом, варенням чи кленовим сиропом.

Зараз ви читаєте новину «Сніданок-вайб №4: ці повітряні панкейки з рікоттою змінять ваше уявлення про ідеальний ранок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути