
Щоб морква залишалась свіжою якомога довше, важливо знати кілька секретів.
Адже часто вже за кілька тижнів вона в'яне, темніє або покривається цвіллю. Особливо, коли йдеться про молоду моркву.
Експерти з Wheeldon Brothers поділилися найкращими способами зберігання моркви, допомагаючи зменшити харчові відходи та зберегти овочі свіжими та хрусткими до місяця, пише Express.
"Морква - один із овочів, який найчастіше викидають. Гарна новина полягає в тому, що за належних умов зберігання вона може лишатися свіжою тижнями, а не днями", - пояснили вони.
Холодильник - це найпоширеніше місце, де люди зберігають моркву, але коливання вологості, спричинені відкриванням і закриванням дверей, можуть призвести до її зморщування або пліснявіння. Тому головне - створити збалансоване, стабільне середовище.
Для цього помістіть моркву в герметичний контейнер або герметичний пакет для зберігання, в ідеалі в контейнер для овочів і фруктів холодильника. Ви також можете помістити її в банку з водою та міняти її кожні кілька днів, щоб вона залишалася свіжою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко почистити молоду картоплю - прості методи
Моркву також можна зберігати при кімнатній температурі, але лише якщо місце прохолодне, сухе та знаходиться подалі від прямих сонячних променів чи приладів.
"Зберігання моркви при кімнатній температурі може бути ефективним, якщо тримати моркву подалі від джерел тепла", - сказав експерт.
Не мийте її перед зберіганням - це може зняти захисну шкірку та призвести до швидшого псування.
За належних умов морква може залишатися свіжою до місяця - як у холодильнику, так і за кімнатної температури. Все зводиться до підтримки правильного балансу вологи та утримання їх у стабільному середовищі.
Вживання деяких видів насправді може зробити вас щасливішими.
Морква багата на каротиноїди, пігмент, який надає їй помаранчевого кольору. Каротиноїди пов'язують з вищим рівнем оптимізму, що робить моркву чудовим вибором для овочів, що покращують настрій. Крім того, її можна готувати різними способами: перекушувати нею хумус, нарізати її в салати або запікати партію та подавати як гарнір.
Коментарі