
Мигдальне молоко можна приготувати у домашніх умовах.
Рецептом поділився на своїй сторінці в Instagram фудблогер Армен Адамян.
Для приготування такого молока не потрібно складних інгредієнтів або спеціального обладнання. Збережіть собі цей рецепт і спробуйте при нагоді. Адже цей напій можна додавати у каву чи просто замінити у стравах звичайне коров'яче молоко.
Мигдальне молоко: рецепт
Інгредієнти
Мигдаль - 150 гр
Вода - 250 мл
Дрібка солі
Як приготувати
Замочіть стакан мигдалю у холодній воді на чотири години для м'якості.
Після замочування процідіть мигдаль через сито. Покладіть його у блендер, додайте 250 мл води та невелику кількість солі. За бажанням, додайте підсолоджувач за власним смаком, Армен Адамян наприклад, додав кленовий сироп.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим замінити яйця в рецептах: 12 несподіваних варіантів
Збийте мигдаль з водою у блендері до однорідної маси. Потім використайте марлю для процідження суміші, щоб отримати чисте молоко без волокон та шматків.
Ваше свіже мигдальне молоко готове до вживання. Додайте його до кави, каш або використовуйте у рецептах, в яких зазвичай використовуєте звичайне молоко.
Приготування мигдального молока в домашніх умовах – простий і смачний спосіб насолодитися здоровою альтернативою традиційному молоку.
У рослинному молоці, наприклад, мигдальному або вівсяному, міститься менше кальцію, вітаміну D і білка, аніж у коров'ячому.Обравши рослинну альтернативу коров'ячому молоку, варто читати етикетки продуктів. І вибирати ті варіанти рослинного молока, в яких зазначено кальцій і вітамін D як додані інгредієнти в достатній кількості.
Коментарі