




Восени настає час гарбуза.
Цей яскравий овоч є справжнім суперфудом. Він містить багато вітамінів, клітковину та антиоксиданти, які підтримують імунітет у холодний сезон.
А ще з гарбуза можна приготувати десятки смачних і корисних страв.
Нутриціолог Ольга Шаєвська поділилась шістьма ідеями, що приготувати з ароматного гарбуза.
"З нього можна приготувати десятки страв: від ніжного супу до корисного десерту. Це ідеї страв з гарбуза, які зроблять осінь яскравою та смачною", - пише Ольга Шаєвська.
У переліку - крем-суп, оладки, хумус, салат.
Чому гарбуз корисно їсти саме восени
Гарбуз багатий на вітамін С та бета-каротин, які допомагають організму боротися з застудами в сезон вірусів.
Вітаміни групи B та повільні вуглеводи дають відчуття ситості та заряд бадьорості у похмурі дні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які фрукти та овочі корисно їсти зі шкіркою: вітамінів у ній найбільше
Клітковина нормалізує роботу кишківника, що особливо важливо після важких літніх або святкових страв.
Детокс-ефект. Гарбуз допомагає виводити надлишок рідини та токсинів із організму.
Антиоксиданти уповільнюють старіння та підтримують здоровий колір обличчя, що важливо в сезон сухого повітря та нестачі сонця.
Восени гарбузи найсоковитіші та найбагатші на поживні речовини, адже це їхній пік дозрівання.
Легкий у приготуванні та некалорійний сніданок можна швидко приготувати без будь-яких зусиль. Спробуйте струдель у лаваші зі гарбузом.
Він ідеально підходить для тих, хто не любить довго гратися з тістом.
Коментарі