
На дверцятах холодильника зручно зберігати всілякі продукти. Але через постійне відкривання температура там нестабільна, а отже, деякі продукти можуть зіпсуватися в рази швидше.
Є кілька продуктів, які обов'язково треба прибрати з дверцят, пише Real Simple
М'ясо та морепродукти
Будь-який продукт тваринного походження не можна зберігати на дверцятах холодильника. М'ясо й морепродукти потрібно зберігати на нижній полиці холодильника. Не можна тримати продукти у дверцятах, оскільки коливання температури води може призвести до більшого зростання бактерій.
Молоко
Зберігати молоко треба на внутрішній полиці в задній частині холодильника. Це те місце, де холодильник залишається найхолоднішим, а зберігання саме в цьому місці дозволить молоку залишатися свіжим набагато довше.
Йогурт
Часто у дверцятах холодильника зберігають яйця, молоко, сири та йогурт. Це місце не найкраще для продуктів, які швидко псуються. У дверцятах краще зберігати джем, гірчицю та інші немолочні продукти.
Яйця
Зберігати яйця потрібно в картонній упаковці на полиці. Це допоможе їм підтримувати правильний рівень вологості, а зберігання всередині холодильника запобігатиме перепадам температури, через яку вони можуть зіпсуватися набагато швидше.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати яйця: в чому секрет американського способу
Фрукти та овочі
Найкраще зберігати фрукти та овочі не у дверцятах, а в спеціальних ящиках, щоб вони краще зберігалися з правильним рівнем вологості.
Вино
Більшість людей помилково зберігають вино у дверцятах холодильника. Це є помилкою, особливо коли пляшка відкрита. Тримати вино потрібно в постійній температурі, щоб запобігти окисленню й зберегти свіжість впродовж тривалого часу.
Борщ є головною та улюбленою першою стравою кожної української сім'ї. Часто його варять у великій каструлі, щоб ним можна було пообідати і наступного дня. Дехто це робить спеціально, бо смак цієї страви більш виразніший через добу.
Але термін зберігання борщу, навіть в холодильнику, досить обмежений. Загальні рекомендації по тривалості зберігання борщу - не довше 24 годин, за температури 2-5 градусів. Однак на термін зберігання борщу впливає не тільки температура, а й інші фактори, через які борщ може зберігатися довше, до 72 годин - хоча це може вплинути на його смак.
Коментарі