
Щоб суп був не просто гарячою першою стравою, а справжнім гастрономічним задоволенням, важливо правильно підібрати спеції.
Деякі приправи здатні підсилити смак бульйону, зробити його глибшим, ароматнішим і багатшим. Варто лише додати дрібку правильної спеції - і навіть найпростіший суп заграє новими смаками.
Базовий набір складається з солі, чорного перцю горошком та меленого. Окрім того, в популярний перелік входять пряні трави, а саме: зерна гірчиці, лаврове листя, петрушка, чабер, кріп, розмарин, сушений чи свіжий часник, тим'ян. Такі ароматично-смакові добавки кладуть наприкінці готування супу.
Надати особливості супу допоможе і наступний ряд спецій: мікси різних перців, хмелі-сунелі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З чого роблять паприку: вас здивує неочікуване походження улюбленої спеції
Додати пікантності допоможе куркума, імбир, перець чилі. Пряний та пікантний смак курячому супу додасть естрагон. Для горохового супу варто спробувати куркуму.
Класичні овочеві супи нейтральні за своїм смаком. Вони потребують перцю в прямому сенсі цього слова. Тому варто придивитися до дрібки каєнського. Додасть особливості ялівець та базилік.
Деякі спеції здатні підсилити смак кави. Але є одна особлива спеція, яка допомагає не лише розкрити аромат та смак улюбленого багатьма напою. Ця пряність здатна спалювати калорії.
Дієтологиня Ліза Річардс радить додавати до напою трохи кориці хоча б раз на день. Ця спеція активізує термогенез - природний процес розігрівання тіла, що сприяє спалюванню жирових запасів і прискорює метаболізм.
Коментарі