четвер, 31 липня 2025 09:28

Шакшука без томатів: як приготувати зелену версію популярного сніданку

Шакшука без томатів: як приготувати зелену версію популярного сніданку
Зелена шакшука зі шпинатом та фетою: готуємо корисний сніданок за лічені хвилини Фото: pinterest

Корисний сніданок можна приготувати за лічені хвилини.

Спробуйте урізноманітнити класичну шакшуку. Це ароматний і дуже корисний варіант сніданку, особливо якщо ви хочете додати більше зелені у свій раціон.

На відміну від класичної шакшуки з томатами, зелена версія готується на основі шпинату та зелені.

Зелена шакшука

Інгредієнти

Зубки часнику - 1 шт.

Зелений болгарський перець - 1 шт.

Мʼята - 5 г

Петрушка, гілочка - 20 г

Цибуля порей - 1 шт.

Зіра - 1 ч. л.

Шпинат - 50 г

Зелений горошок заморожений - 100 г

Лимон - 1/2 шт.

Фета - 200 г

Яйця курячі - 4 шт.

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Мускатний горіх мелений за смаком

Олія соняшникова - 30 мл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоможе зберегти гарну пам'ять: який сніданок потрібен для роботи мозку

Як приготувати

Почистьте і дрібно наріжте часник. Видаліть серцевину і наріжте кубиками зелений болгарський перець. Подрібніть м'яту і петрушку. Розріжте цибулю-порей уздовж на половинки.

Розігрійте олію у великій сковорідці на середньо-сильному вогні. Покладіть часник і пасеруйте приблизно 2 хвилини. Додайте цибулю-порей і болгарський перець і готуйте, помішуючи, 3-4 хвилини. Приправте зірою (меленою або цілою), мускатним горіхом, сіллю і перцем до свого смаку.

Викладіть у сковорідку шпинат, горошок, половину петрушки та нарізану м'яту. За кілька хвилин додайте лимонний сік. Покришіть зверху половину сиру фета і перемішайте.

Лопаткою зробіть чотири маленькі отвори і розбийте в них яйця. Приправте яйця сіллю. Готуйте 10 хвилин.

Подрібніть решту сиру фета і посипте шакшуку. Прикрасьте петрушкою, приправте сіллю і перцем. Одразу подавайте.

Є страви, які можна готувати не лише на сніданок, а й обід та вечерю. Серед них - шакшука.

Це популярний сніданок серед ізраїльтян. Ця страва готується у сковороді, але у духовці. Спробуйте приготувати корисну і ситну шакшуку зі шпинатом та халапеньйо.

Зараз ви читаєте новину «Шакшука без томатів: як приготувати зелену версію популярного сніданку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути