
Корисний сніданок можна приготувати за лічені хвилини.
Спробуйте урізноманітнити класичну шакшуку. Це ароматний і дуже корисний варіант сніданку, особливо якщо ви хочете додати більше зелені у свій раціон.
На відміну від класичної шакшуки з томатами, зелена версія готується на основі шпинату та зелені.
Зелена шакшука
Інгредієнти
Зубки часнику - 1 шт.
Зелений болгарський перець - 1 шт.
Мʼята - 5 г
Петрушка, гілочка - 20 г
Цибуля порей - 1 шт.
Зіра - 1 ч. л.
Шпинат - 50 г
Зелений горошок заморожений - 100 г
Лимон - 1/2 шт.
Фета - 200 г
Яйця курячі - 4 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Мускатний горіх мелений за смаком
Олія соняшникова - 30 мл
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоможе зберегти гарну пам'ять: який сніданок потрібен для роботи мозку
Як приготувати
Почистьте і дрібно наріжте часник. Видаліть серцевину і наріжте кубиками зелений болгарський перець. Подрібніть м'яту і петрушку. Розріжте цибулю-порей уздовж на половинки.
Розігрійте олію у великій сковорідці на середньо-сильному вогні. Покладіть часник і пасеруйте приблизно 2 хвилини. Додайте цибулю-порей і болгарський перець і готуйте, помішуючи, 3-4 хвилини. Приправте зірою (меленою або цілою), мускатним горіхом, сіллю і перцем до свого смаку.
Викладіть у сковорідку шпинат, горошок, половину петрушки та нарізану м'яту. За кілька хвилин додайте лимонний сік. Покришіть зверху половину сиру фета і перемішайте.
Лопаткою зробіть чотири маленькі отвори і розбийте в них яйця. Приправте яйця сіллю. Готуйте 10 хвилин.
Подрібніть решту сиру фета і посипте шакшуку. Прикрасьте петрушкою, приправте сіллю і перцем. Одразу подавайте.
Є страви, які можна готувати не лише на сніданок, а й обід та вечерю. Серед них - шакшука.
Це популярний сніданок серед ізраїльтян. Ця страва готується у сковороді, але у духовці. Спробуйте приготувати корисну і ситну шакшуку зі шпинатом та халапеньйо.
Коментарі