На Новий рік 2015 ви можете приготувати печиво з глазур'ю. І оскільки рецепт зовсім нескладний, до процесу випічки можна підключити найменших членів сім'ї.

Інгредієнти:
- 100 г несолоного вершкового масла, розм'якшеного
- 100 р цукрової пудри
- 1 яйце, злегка збите
- 275 г борошна
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Для глазурі:
- 1/2 білка
- 110 г цукрової пудри
- харчовий барвник
Приготування:
Розігріти духовку до 190 C. Застелити деко пергаментним папером. Збити масло і цукор в мисці, додати яйце і ванільний екстракт. Додати борошно і замісити тісто.
Розкачати тісто на злегка посипаній борошном робочій поверхні до товщини 1 см. Використовуючи формочки, вирізати печиво з тіста і обережно помістити на деко.
Випікати печиво протягом 8-10 хвилин, або до золотисто-коричневого кольору. Дати охолонути протягом 5 хвилин, потім охолодити на решітці.
Білок збити в міцну піну до появи піків. Всипати половину цукрової пудри, збивати далі, до повної гладкості. Всипати решту пудри і перемішати. Дати постояти 10 хвилин. За бажанням додати харчовий барвник.
Прикрасити глазур'ю готову випічку. Таку глазур не можна довго зберігати, її потрібно використовувати в той же день.
Коментарі