Усім відома приказка "Як Новий рік, зустрінеш, так його і проведеш". Щоб насправді весь 2016 рік не провести біля плити, треба на новорічну вечірку готувати страви, які забирають максимально менше часу. Головною стравою є традиційно печене м'ясо чи риба. Із солодкого - десерт на власний розсуд господині. А щоб не займатися багатогодинною нарізкою салатів, краще приготувати закуски. Вони готуються швидко і є дуже поживними, тому гості не залишаться голодними.
Сирний салат в тарталетках

Інгредієнти:
Сир - 300 г.
Маслини - 100 г.
Часник - 1 зубчик.
Майонез - 300 г.
Яйце - 1 шт.
Свіжа зелень - пучок.
Тарталетки - 15 шт.
Сіль - за смаком.
Приготування:
Відварити яйце, охолодити, очистити і дрібно нарізати.
Сир натерти на крупній тертці.
Маслини дрібно нарізати.
Часник видавити через прес. Все перемішати, додати дрібно нарізану зелень і заправити майонезом.
Викласти салат в тарталетки. Прикрасити маслинами.
Закуска "Мишки"

Інгредієнти:
твердий сир- 150 г.
крабові палички - 250 г.
часник - 2 зубчики
майонез - 250 г.
морква - 1 шт.
Зелень петрушки - для прикрашання
Приготування:
Сир, крабові палички і часник натерти на дрібній тертці.
Морква нарізати кружечками. Сир і часник з'єднати з майонезом, добре перемішати.
Готову масу поставити в холодильник на 1 годину.
З сирної маси сформувати овальні формочки. Потім обваляти їх у натертих крабових паличках з усіх боків.
З моркви зробити вушка, з крабових паличок -хвостики, з чорного перцю - очі.
Помідори, фаршировані куркою

Інгредієнти:
помідори - 300 г
куряче філе - 1 шт.
майонез - 100 г.
сир - 100 г.
спеції - за смаком
Приготування:
Помити помидори і видалити з них сердцевину.
Філе дрібно нарізати та обсмажити зі спеціями.
Начинити цієї грудинкою помідори, зверху товстим шаром покласти майонез ї шапочку сиру.
Поставити в гарячу духовку (250 градусів) на 15 хвилин, щоб сир підрум'янився.
Коментарі