понеділок, 22 грудня 2014 16:40

Новорічні рецепти різних країн світу
5

1. Франція

Індичка - головна страва новорічного столу у Франції. Французи жартують: "Якщо немає індички, то Новий Рік може не настати".

Індичка по-французьки

 

Інгредієнти

0,5 кг філе індички, 5 дрібних цибулин, 2 помідори, 300 г сиру, майонез, спеції, сіль за смаком.

Приготування

Філе індички розрізати на тонкі пласти і розкласти в миску, пересипаючи спеціями і сіллю. Накрити кришкою, зверху покласти вантаж і залишити на 20-30 хвилин для маринування у власному соку.

Помідори помити і нарызати кружечками, цибулю - кільцями. Сир натерти на крупній тертці. На деко викладаємо лист фольги, краї підгорнути. Рівномірно в один шар розкласти пласти індички, зверху злегка промастити майонезом. Потім покласти шар цибулі і шар помідорів. Зверху засипати все сиром.

Запікати в духовці близько години.

2. Польща

На новорічному столі в Польщі обов'язково є риба, яку вважають символом благополуччя і сімейного щастя.

Риба по-польськи

 

Інгредієнти

300 г філе судака з шкірою, 1 морквина, 4 г кореня петрушки, 2-3 варених яйця, 20 г вершкового масла, 1 ст. л. лимонного соку, зелень петрушки, сіль - за смаком.

Приготування

Філе риби нарізати порційними шматками, відварити в підсоленій воді з додаванням моркви і кореня петрушки.

Для соусу розтоплене масло з'єднайти з рубаними яйцями, лимонним соком, рубаною зеленню і 2 ст. л. рибного бульйону.

При подачі рибу покласти на тарілку  полити приготованим соусом. Як варіант, гарніруй пюре з картоплі та моркви.

3. Чехія і Словаччина

У цих країнах новорічний стіл не обходиться без ароматного національного десерту - яблучного штруделя.

Яблучний штрудель

 

Інгредієнти

250 г борошна, 1 яйце, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. оцту, 1 кг яблук, 80 г цукру, 30 г родзинок, 100 г хлібних крихт, кориця мелена, цедра лимона - за смаком.

Приготування

Борошно просіяти, потім влити в неї збите з 6 ст. л. теплої води яйце, 1 ст. л. розтопленого масла, оцет, додати сіль і замісити м'яке блискуче тісто. Скачати в кулю і залиште на 30 хвилин, накривши вологою тканиною.

Розрізати тісто навпіл, кожну половину розкачати на присипаному борошном лляному рушник. Розтягни тісто від центру на всі боки, намагаючись не порвати, скропи розтопленим маслом, покласти на нього шар очищених і нарізаних яблук, посипати цукром, корицею, промитими родзинками, подрібненою цедрою і обсмаженими в 30 р масла хлібними крихтами.

Піднімаючи край рушника, скачай тісто в рулет. Перенести на деко і випікати в помірно нагрітій духовці 30 хвилин, час від часу змащуючи маслом. Готовий штрудель охолодити і розрізати на скибочки.

4. Німеччина

У цій країні на новорічний стіл обов'язково подають пироги та інші страви з родзинками, яблуками та горіхами. Причому кожен інгредієнт має своє значення. Наприклад, горіхи - це вміння пізнавати таємниці і долати труднощі життя, а родзинки-символ достатку.

Тістечка з горіхами - рецепт з Німеччини

 

Інгредієнти

2 яйця, 2 яєчних жовтки, 200 г цукру, 6 ст. л. сухарів, щіпка солі, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. л. борошна, 0,5 ст. подрібнених родзинок, 1 ст. горіхів, 200 г вершкового масла, 0,5 ст. молока.

Приготування

Яйця і цукор збиваємо, додаємо сіль, сухарі, змішані з борошном дріжджі, родзинки і 0,5 склянки горіхів. Замісити тісто, розкачати його в пласт товщиною 0,7 см, викладаємо на застелений промасленим папером деко і випікати в духовці протягом 15 хвилин при середньому нагріві.

Для крему жовтки збиваємо з цукром, влити, помішуючи, гаряче молоко. Прогріти, безперервно збиваючи, на водяній бані до загустіння. Отриману масу охолодити, з'єднайти зі збитим маслом і збивати всі разом до пишної консистенції. Додати 0,5 ст. подрібнених горіхів і перемішати.

Випечений корж відразу ж розріж на прямокутні тістечка, дати їм охолонути, потім покрити кремом і прикрасити

5. Англія

Традиційним десертом на новорічному столі в цій країні є пудинг. Перед подачею на стіл святковий пудинг обливають ромом і підпалюють. Дуже ефектне прикраса новорічного столу, особливо в рік Дракона 2012!

Англійський пудинг

 

Інгредієнти

170 г вершкового масла (маргарину), 170 г цукру, 170 г борошна, 2 яйця, щіпка соди, 120 г сиру.

Для глазурі: 25 г вершкового масла, 1,5 ст. л. какао, 1,5 ст. л. молока, 3 ст. л. цукру. Щоб сильно залити пудинг глазур'ю, кількість потрібно подвоїти.

Приготування

В посуді, в якій будемо випікати пудинг, розтопи вершкове масло, всипати цукор, соду,  яйця і збиваємо. Потім додати сир, перемішуємо, додаємо борошно і збиваємо. Накрити промасленим папером і поставити випікатися на середньому вогні 15-20 хвилин.

Для глазурі змішайти всі компоненти і довести до кипіння. Готовий пудинг перекинути на тарілку і полити глазуррю.

Зараз ви читаєте новину «Новорічні рецепти різних країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути