пʼятниця, 08 серпня 2025 13:05

Набудуть смаку лісових грибів: що додати до печериць під час приготування

Набудуть смаку лісових грибів: що додати до печериць під час приготування
Два інгредієнти, які нададуть печерицям смак лісових грибів Фото: pinterest

Гриби доступні цілий рік. Вони універсальні та відмінно підходять для багатьох страв.

Мало хто знає, що правильно приготовлені гриби можуть мати смак грибів прямо з лісу. Слід додати жменю сушених трав до смажених на сковороді грибів і два секретні інгредієнти, які зроблять їх смак схожим на лісові гриби, пише beszamel.

Які спеції добре поєднуються з грибами

Сушені трави посилюють смак смажених, тушкованих чи смажених грибів. Вони надають глибини цим популярним грибам. Важливо пам'ятати, що не варто перестаратися із травами, які можуть перебити гриби. Просто додайте щіпку кількох різних видів сушених трав, щоб надати грибам новий, чудовий смак.

Смажені гриби - базилік, орегано, чебрець, солодка та гостра паприка, часник

Тушковані гриби - орегано, часник, майоран, чебрець

Гриби на грилі - прованські трави, орегано, чебрець, розмарин, солодка паприка.

Що додати до грибів, щоб вони мали смак лісових грибів

Окрім сушених трав, до грибів можна додати ще два інгредієнти, які нададуть їм чудового смаку. Вони будуть оманливо схожі на лісові. Важко повірити, що ці інгредієнти можуть мати такий глибокий вплив на смак грибів.

Перший секретний інгредієнт, який варто додати до грибів, - це біле або червоне вино. Воно надає грибам насиченішого смаку та чудового аромату. Найкраще додавати його в кінці приготування. Налийте приблизно 1/4 склянки червоного вина на кожні півкілограма грибів у сковороду. Пасеруйте гриби, поки весь алкоголь не випарується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко помити гриби від бруду та піску: лайфхак професійних кухарів

Яке вино вибрати до грибів

Біле вино – зазвичай використовується сухе або напівсухе біле вино, таке як Совіньйон Блан, Піно Гріджіо або Шардоне. Біле вино ніжне і найкраще поєднується зі стравами з грибами.

Червоне вино - Піно Нуар, Мерло або К'янті добре підходять. Його використовують з м'ясом та грибними соусами. Пам'ятайте, що використовувати його потрібно обережно, оскільки воно може затемнити колір страви.

Другим доповненням до грибів є продукт, який зазвичай використовується в азійських стравах: соєвий соус. Це чудовий спосіб підкреслити та надати смаку умами пасерованим грибам. Соєвий соус допомагає розкрити більш натуральний смак і додає глибини. Він надає грибам смаку, схожого на лісові гриби. Він також надає їм гарного коричневого кольору, роблячи їх більш апетитними. Майте на увазі, що соєвий соус досить солоний. Будьте обережні, щоб не перестаратися. На півкілограма грибів достатньо 2 столових ложок соєвого соусу.

Часто багато господинь викладають на сковороду нарізані печериці у сирому вигляді. Вони починають виділяти воду, і процес перетворюється на варіння, а не на смаження.

Щоб цього не сталося, використовуйте просту хитрість - доведіть гриби до напівготовності, попередньо проваривши їх у воді 5 хв.

Зараз ви читаєте новину «Набудуть смаку лісових грибів: що додати до печериць під час приготування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути