На новорічному столі завжди є гаряча м'ясна страва. Для цього не обов'язково запікати буженину. Цікавіше приготувати рулети фаршировані грибами. Проте, тут родзинкою усієї страви є грибна підлива, яка додає пікантного присмаку.

Інгредієнти:
м'ясо (філе) - 600 г
гриби (печериці) - 200 г
соєвий соус - 50 мл
яйце - 2 шт
цибуля - 1 шт
часник (зубки) - 1 шт
борошно - 1 ст. л
вершки або сметана - 1 ст. л
сіль за смаком
чорний перець (мелений) - за смаком
пряні трави - за смаком
олія - 2 ст. л
Приготування:
М'ясо нарізають на 4 шматочки, кожен відбивають з двох сторін.
Солять, перчать, за бажанням приправляють пряними травами.
Складають в глибокий лоток, заливають соєвим соусом і на 12 годин відправляють в холодильник.
Гриби миють під проточною водою і нарізають маленькими шматочками. Їх 3-5 хвилин відварюють в киплячій воді, після чого відкидають на друшляк. Воду, в якій варилися гриби, залишають для приготування соусу.
Готують омлет з грибами: до яєць додають трохи солі і збивають міксером буквально 1 хвилину.
Збиті яйця змішують з половиною подрібнених грибів, викладають на добре розігріту, змащену тонким шаром масла сковороду, обсмажують з двох сторін.
Готовий омлет ділять на 4 рівні частини. Розкладають їх на відбиті шматки м'яса.
Кожен шматок м'яса щільно згортають рулетом так, щоб омлет опинився всередині.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковиту свинину запікають у білому вині
Потім кожен рулетик загортають у фольгу, акуратно притискаючи з боків, щоб краї вийшли рівними.
Рулети перекладають в форму і запікають 15 хвилин в попередньо розігрітій до 180 ° C духовці.
Потім виймають, дають їм охолонути. Потім акуратно, щоб не пошкодити м'ясо, знімають з них фольгу.
Готують підливу: цибулю чистять від лушпиння, миють і нарізають маленькими кубиками.
Подрібнену цибулю пасерують на олії до золотистого кольору.
Потім до нього додають другу половину грибів, обсмажують 3-5 хвилин на середньому вогні.
Грибний відвар солять за смаком, додають в нього борошно, перемішують і з'єднують з цибулею і грибами.
Часник подрібнюють і додають в підливу, як тільки вона почне густіти.
Підливі з грибами дають закипіти, додають в неї вершки або сметану, після чого кип'ятять ще 5 хвилин на невеликому вогні.
Рулети складають в форму для запікання, заливають підливою, зверху форму обертають фольгою.
Відправляють на 15-20 хвилин в розігріту до 180 ° C духовку.
Коментарі