пʼятниця, 11 квітня 2025 12:46

Маринована магнолія для закусок: у мережі завірусився новий кулінарний тренд

Маринована магнолія для закусок: у мережі завірусився новий кулінарний тренд
Пелюстки магнолії використовують у десертах, напоях і навіть салатах, адже вони не лише їстівні, а й мають тонкий присмак Фото: скриншот

Магнолія давно відома як витончена окраса весняних садів. Її ніжні квіти зачаровують ароматом і красою.

Останнім часом ця рослина набирає популярності й у кулінарії. Пелюстки магнолії використовують у десертах, напоях і навіть салатах, адже вони не лише їстівні, а й мають тонкий присмак.

Один з найоригінальніших способів її приготування - маринування, пише видання Planthooduk.

Пелюстки магнолії - їстівні, з м'яким ароматом і легкою гіркуватістю. У східних країнах їх давно додають до чаїв, джемів і салатів. У маринованому вигляді вони нагадують імбир, але мають ніжніший, квітковий смаковий відтінок. Найкраще збирати пелюстки з екологічно чистих дерев, якомога далі від доріг та промислових зон.

Маринована магнолія для закусок

Інгредієнти

Свіжозібрані квіти магнолії (пелюстки) - 5–6 шт.

Яблучний чи винний оцет - 200 мл

Агавовий сироп (можна замінити на мед) - 20 мл

Морська сіль - 1 ч. л

Питна вода - 100 мл

Як приготувати

Обережно розберіть квітки та відокремте пелюстки.

Промийте їх під струменем холодної води, щоб змити пил і комах, а потім акуратно висушіть на рушнику.

У невеликій каструлі змішайте оцет, сироп агави та сіль. Нагрійте на слабкому вогні до повного розчинення солі, але не доводьте до кипіння. Відставте остудитися.

Викладіть пелюстки у стерилізовану банку. Залийте їх охолодженим маринадом, додайте води, щоб повністю покрити пелюстки. За потреби притисніть їх ложкою чи покладіть зверху чистий обтяжувач - це дозволить зберегти яскравий колір і запобігти окисненню.

Закрийте банку кришкою та залиште на кухонному столі на 4-6 годин. Потім поставте до холодильника.

Найкраще смакує після доби маринування.

Зберігайте у холодильнику до 2 тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюльпани на тарілці: як приготувати соус за рецептом Клопотенка

Як подавати

Маринована магнолія - витончене доповнення до:

суші чи ролів замість імбиру;

рисових страв із овочами чи морепродуктами;

канапок із козячим сиром;

салатів із цитрусовими чи авокадо;

закусок із рибою, наприклад, лососем або тунцем;

дегустаційних сирних дощок - вона чудово поєднується з м'якими сирами.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Planthood | plant-based meal kits (@planthooduk)

Бур'яни, які всі звикли знищувати, можуть принести користь. Деякі з них справді варто додати у страви та напої.

Кропива за вмістом каротину обігнала і моркву, і обліпиху. За кількістю аскорбінової кислоти лідирує порівняно з лимоном і смородиною. Свіжі, наймолодші листочки кропиви можна додавати в салати і борщі, робити популярні зараз і дивно корисні зелені смузі. Молоде листя кульбаби йде в салати, коріння - для виготовлення аналога цикорію. Квітки їдять просто так в свіжому або сушеному вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Маринована магнолія для закусок: у мережі завірусився новий кулінарний тренд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути