Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2024 09:22

Для перекусу в школі чи на роботі: приготуйте ситні мафіни з кабачка за рецептом шеф-кухаря

Для перекусу в школі чи на роботі: приготуйте ситні мафіни з кабачка за рецептом шеф-кухаря
Мафіни з кабачків: рецепт від Євгена Клопотенка Фото: klopotenko.com

Кекси та мафіни традиційно асоціюються у нас із чимось солодким. Але смачна випічка це не обов'язково про солодощі.

Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує приготувати кекси на основі тертого кабачка, кефіру та яєць. Вони містять дуже мало цукру, тож ідеальні для збалансованого сніданку чи здорового перекусу. А ще кекси з кабачків зручно запакувати в шкільний ланч бокс або ж взяти з собою в дорогу.

Обираємо правильні формочки

Рекомендую випікати кекси у стандартних силіконових або металевих формочках для мафінів. А для красивої та акуратної подачі раджу додатково вкласти досередини лунок основної форми паперові формочки. Вони виконають одразу дві функції - убезпечать випічку від приставання до дна і стінок та слугуватимуть симпатичним пакованням для вашого виробу.

Мафіни з кабачків: рецепт

Інгредієнти

1 кабачок (приблизно 500-600 г)

150 мл кефіру

2 яйця

3 ст. л. олії

280 г пшеничного борошна

2 зубчики часнику

1 ч. л. розпушувача

½ ч. л. солі

⅓ ч. л. цукру

З такої кількості інгредієнтів вийде 12 невеликих кексів.

Як приготувати

Кабачок помийте, просушіть рушником та потріть на крупну терку. Викладіть овочеву масу в сито та відтисніть вологу — у результаті

В окремій великій мисці за допомогою вінчика змішайте 2 яйця, 150 мл кефіру, 3 ст. л. олії, ½ ч. л. солі, ⅓ ч. л. цукру.

До яєчної маси додайте тертий кабачок, потерті або вичавлені через прес 2 зубчики часнику та перемішайте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні та легкі мафіни з персиками: цей рецепт стане найулюбленішим у літній сезон

Додайте в миску також 280 г борошна, 1 ч. л. розпушувача та замісіть тісто, ретельно перемішуючи масу, щоб не залишилося грудочок.

Підготуйте формочки для кексів, змастивши їх олією. У кожну формочку викладіть тісто та випікайте кекси 30 хв у розігрітій до 180 градусів духовці.

З чим подавати кабачкові кекси

Можна подавати страву зі сметаною або соусом на основі білого густого йогурту та дрібно нашаткованої зелені. Для сніданку поєднайте кексики з окатою яєчнею або омлетом.

Є незвична подача суші, яку легко приготувати вдома. Цей варіант подачі лосося сподобається усім. Йдеться про мафіни.

Норі та рис для суші, соковиті шматочки лосося, що обволікає соус і незвичайна подача стане до вподоби для вечері чи просто посиденьок з друзями.

Зараз ви читаєте новину «Для перекусу в школі чи на роботі: приготуйте ситні мафіни з кабачка за рецептом шеф-кухаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути