
16 липня у всьому світі святкують День хот-дога. Цей перекус підкорив серця мільйонів.
Хоча цей фастфуд здається простим, його історія сягає кінця XIX століття, коли німець емігрант Чарльз Фельтман уперше подав сосиску в булочці на пляжах Коні-Айленду в Нью-Йорку.
З того часу хотдог неодноразово перевтілювався. пропонує три оригінальні способи приготування - з пікантними соусами, нестандартними начинками та ідеальним балансом смаку.
Хот-дог з сирною кукурудзою

Інгредієнти
4 шт. булочок для хот-дога
4 шт. сосисок від
Для соусу:
3 маринованих огірочки (середнього розміру)
1 синя цибулина (середня)
1 ст.л. майонезу (з гіркою)
3 ст.л. соусу з вʼяленими томатами
Для сирної кукурудзи:
1 б. консервованої кукурудзи
шматочок вершкового масла
200 г. твердого сиру
4 слайси сиру чеддер
100 мл. вершків
сіль/перець за смаком
Готуємо: на сосисках зробіть надрізи, обсмажте з обох сторін. Для соусу поєднуємо нарізані кубиками мариновані огірочки з цибулею, майонезом та соусом з в'яленими томатами. Булочки для хотдогів щедро змащуємо соусом і викладаємо сосиску. Готуємо сирну кукурудзу на вершковому маслі, додаємо натертий сир, сир чедер і злегка підсолюємо. Перемішуємо до повного розплавлення і додаємо вершки. Накладаємо начинку на булочки, перчимо і ставимо у розігріту в духовку на 5 хв.
Переглянути цей допис в Instagram
Хот-дог у вафлі: рецепт

Інгредієнти:
6 сосисок
1 яйце
150 мл молока
150 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ст. л. цукру (за бажанням)
щіпка солі
1-2 ст. ложки олії
тертий сир (за бажанням)
вафельниця або електровафельниця
Готуємо: у мисці збийте яйце з молоком, додайте сіль, цукор, розпушувач і борошно. Перемішайте до однорідної маси без грудочок. Додайте трохи олії - це зробить тісто ніжнішим і запобігатиме пригоранню.
За бажанням можна обсмажити їх на сковороді або залишити сирими - вони все одно приготуються у вафельниці.
Розігрійте вафельницю. На кожну секцію викладіть трохи тіста, зверху - сосиску (можна посипати тертим сиром), і знову трохи тіста, щоб покрити сосиску. Закрийте вафельницю й готуйте 4-6 хвилин, доки вафлі не стануть золотистими.
Готові вафельні хотдоги подавайте з кетчупом, гірчицею, майонезом або будь-яким соусом на ваш смак.
Хотдог у лаваші

Інгредієнти:
4 сосиски
2 великі листи тонкого лавашу
100 г твердого сиру (тертого)
1 помідор або кілька скибочок маринованого огірка
листя салату або капусти
соуси: кетчуп, гірчиця, майонез або йогуртовий соус
рослинна олія для смаження (за бажанням)
Готуємо: обсмажте сосиски на сковороді або підігрійте на грилі/у мікрохвильовці.
Наріжте помідори або огірки, натріть сир, підготуйте листя салату.
Розріжте лаваш навпіл, щоб утворити два прямокутники. На край кожного викладіть лист салату, трохи сиру, сосиску, овочі та соуси за смаком.
Щільно загорніть лаваш із начинкою у формі рулету. За бажанням - можна злегка підсмажити з усіх боків на сухій сковороді або грилі, щоб лаваш став хрустким, а сир - розплавився.
Подавайте гарячими або загорніть у фольгу. Так зручно брати з собою.
Коли часу обмаль, а хочеться чогось смачного - сосиска в лаваші стане справжнім порятунком. Усього 10 хвилин, кілька простих інгредієнтів, і ви отримаєте гарячу закуску, яка смакує краще за фастфуд. Ідеальний варіант для швидкого сніданку, перекусу на ходу чи навіть вечері після важкого дня.
Ведучий кулінарного шоу Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом приготування.
Коментарі