четвер, 06 червня 2024 14:09

Як приготувати квас вдома: два рецепти, за якими напій вдасться з першого разу

Як приготувати квас вдома: два рецепти, за якими напій вдасться з першого разу
Два варіанти, як смачно приготувати квас вдома Фото: pinterest

Рецептів приготування квасу у літній час є досить багато.

Gazeta.ua пропонує два варіанти, які варті уваги. Вдасться з першого разу, бо особливих кулінарних здібностей не потрібно мати.

Основними інгредієнтами першого рецепту є житній хліб, вода, цукор, дріжджі.

Рецепт квасу з хліба на дріжджах, яким поділився автор YouTube каналу "Сімейка S".

Хлібний квас у домашніх умовах

Інгредієнти:

житній хліб - 0,5 кг;

вода - 4-5 л;

цукор - 130 гр;

пресовані дріжджі - 10 гр;

родзинки - 30 гр.

Як приготувати

Хліб потрібно нарізати на невеличкі шматки, викласти на деко та відправити в розігріту духовку на 15 хвилин. Коли сухарі із хліба будуть готові, поміщаємо їх у 3 л. банку та заливаємо двома літрами кип'ятку. Дану суміш потрібно залишити на чотири год, щоб хліб віддав весь свій смак.

Коли час вийшов, потрібно перелити рідину в іншу посудину за допомогою сита. Це робиться для того, щоб відділити хліб від води. Важливо: з хліба потрібно добре видавити всю рідину, так смак стане більш насиченим.

Хлібну суміш можна використовувати повторно. Її потрібно залити тією самою кількістю гарячої води та залишити настоюватись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрийте нові горизонти смаку: три незвичайні рецепти чаю для літньої освіжаючої насолоди

В проціджену суміш додаємо цукор, родзинки, дріжджі та ретельно перемішуємо. Після цього ставимо все в тепле місце на 1 годину, щоб дріжджі почали працювати. Коли час вийшов, ставимо квас в холодильник на кілька годин. Смачний домашній напій готовий.

Весь процес приготування може забрати майже 24 годин, але краще настоювати такий квас 1,5–2 доби. Тоді смак напою вас приємно здивує.

Квас на основі екстракту цикорію

Рецептом квасу з цикорію поділилася фудблогерка Марина Гармаш.

Інгредієнти

10 л води,

2 банки по 0, 5 л цукру,

20 гр лимонної кислоти,

25 гр пресованих дріжджів,

15 - 20 шт. родзинок,

200 мл рідкого розчинного цикорію у банках.

Як приготувати

Закип'ятіть воду, охолодіть. Розчиніть в теплій воді цукор, лимонну кислоту, цикорій та дріжджі, додайте родзинки. Накрийте ємність з квасом, не щільно. Та залиште на три години при кімнатній температурі.

Розливайте по двох каструлях, так швидше грає. Через три години розлийте по пляшкам, не до кінця. Приберіть в холодильник на ніч.

Квас готовий, в міру солодкий, ароматний, сильно - газований. Дуже нагадує квас з бочки. А саме головне, він значно дешевший, ніж той бочковий варіант. Так як нема консервантів,термін зберігання три-п'ять діб. Один з улюблених варіантів.

Щоб тримати водний баланс влітку, варто не лише пити багато води, а і "їсти" її. Для цього підійдуть літні овочі та фрукти. Фрукти та овочі можна споживати окремо або додавати у питну воду, наприклад, малину чи полуницю.

До найбільш насичених водою овочів відносять огірки. При 96% води мають високий вміст заліза, вітамінів К та В6. 96% води містити й низькокалорійний салат Айсберг. Полуниця на 92% складається з води і насичена клітковиною та вітаміном С.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати квас вдома: два рецепти, за якими напій вдасться з першого разу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути