вівторок, 11 липня 2017 15:17

5 освіжаючих лимонадів, які легко приготувати вдома
5

У спеку домашній лимонад відмінно освіжає. Куплені газовані напої не втамовують спрагу, а тільки псують здоров'я. Крім того, у них додають спеціальні домішки, щоб їх хотілося пити ще і ще.

Для приготування лимонаду не знадобляться якісь дивовижні продукти - все їх можна купити в магазині. Саме ж приготування напою дуже просте. У всіх рецептах з цієї підбірки, кількість інгредієнтів розрахована на 3-х літрову банку.

Лимонад з червоним базиліком

Автор: shutterstock.com
 

Інгредієнти:

пучок базиліка

120-150 г цукру

сік двох лимонів

1,5 л слабогазованої води

половина лимона і кілька листочків базиліка (для прикраси)

Приготування:

Базилік помити і відірвати листя від стебел. Скласти листя в невелику каструлю, додати 250-300 мл чистої води, цукор і поставити на вогонь.

Довести до кипіння і варити на маленькому вогні 5-7 хвилин. Оохолодити, подрібнити листя базиліка блендером. Базиліковий сироп процідити через сито в трилітрову банку.Темного колір базилікового сиропу різко змінить колір при додаванні лимонного соку.

Додати сік лимона, слабогазовану воду, долити до повної банки звичайною питною водою. Досипати при необхідності цукор і кілька листочків свіжого базиліка для прикраси. Поставити банку в холодильник мінімум на годину.

Огірковий лимонад

Автор: shutterstock.com
 

Інгредієнти:

400 г огірків

120-150 г цукру

сік двох лимонів

1,5 л слабогазованої води

кілька гілочок м'яти

1 огірок для прикраси

Приготування:

Огірки очистити від шкірки і подрібнити в чаші блендера додавши трохи звичайної питної води. Приготувати цукровий сироп: налити в невелику каструлю питну воду, додати цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння - цукор повинен повністю розчинитися. Зняти з вогню і дати охолонути.

У трилітровій банці змішати огіркове пюре, цукровий сироп, сік лимонів, слабогазовану воду, листочки м'яти, кружечки огірка і довести обсяг до повної банки питною водою.

При необхідності додати цукор за смаком. Охолодити в холодильнику мінімум годину.

Малиновий лимонад

Автор: shutterstock.com
 

Інгредієнти:

300 г свіжої або замороженої малини

150-200 г цукру

сік двох лимонів

1,5 л слабогазованої води

гілочка м'яти

малина для прикраси

Приготування:

Малину помити, перекласти в невелику каструлю. Додати 1 літр питної води, цукор, довести до кипіння і варити на невеликому вогні 30 хвилин. Рідина повинна випаруватися майже на чверть.

Зняти з вогню і дати охолонути. Процідити малиновий сироп в трилітрову банку, додати сік двох лимонів, листя м'яти, слабогазовану воду, цілі ягоди малини. Довести обсяг питною водою до повної банки і поставити охолодитися в холодильник мінімум на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових рецептів незвичайного морозива

Імбирний лимонад

Автор: shutterstock.com
 

Цей напій одночасно охолоджує і зігріває. Пікантна гостра нотка імбиру гармонійно поєднується з лимонно-м'ятним смаком.

Інгредієнти:

10 см кореня імбиру

120-150 г цукру

сік двох лимонів

1,5 л слабогазованої води

кілька гілочок м'яти

Приготування:

Імбир почистити, порізати на невеликі шматки, викласти в невелику каструлю. Залити склянкою води і додати цукор.

Поставити на вогонь, довести до кипіння, проварити 10 хвилин. Зняти з вогню і охолодити.

Процідити імбирний сироп в трилітрову банку, додати лимонний сік, листя м'яти, слабогазовану воду. Довести до повного обсягу питною водою і охолодити в холодильнику.

Лимонад з зеленим базиліком і розмарином

Автор: shutterstock.com
 

Цей базиліковий лимонад готують із зеленого базиліка. Особливу пікантність напою додає розмарин.

Інгредієнти:

пучок зеленого базиліка

120-150 г цукру

сік двох лимонів

1,5 л слабогазованої води

кілька гілочок розмарину

Приготування:

Листя базиліка складає в каструлю, додає 250-300 мл чистої питної води, цукор і ставить на вогонь. Доводить до кипіння і варить на маленькому вогні 5-7 хвилин. Знімає з вогню, дає охолонути, подрібнює листя базиліка блендером.

Базиліковий сироп цідить через сито в трилітрову банку. Додає сік лимона, слабогазовану воду і доведить обсяг до повної банки звичайною питною водою. Додає кілька гілочок свіжого розмарину і ставить банку в холодильник мінімум на годину.

Зараз ви читаєте новину «5 освіжаючих лимонадів, які легко приготувати вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути