Символ 2017 року за східним календарем - Вогняний Півень. Треба приготувати такі страви, які б йому сподобалися. Головне - уникати запечену птицю. Тоді рік буде вдалим. Замість курки варто зробити відбивні із горіховим соусом. Вони виходять ніжними і з пікантним присмаком горіха. В якості легкої закуски підійдуть тарталетки з червоною рибою та вершковим сиром.
Салат з крабовими паличками і чорносливом

Інгредієнти:
крабові палички - 240 г
сир твердий - 250 г
яйце куряче - 3 шт
чорнослив без кісточок - 80 г
майонез - 6 ст. л
маслини (без кісточок) -12-15 шт
зелень петрушки - 2 шт.
Приготування:
Яйця відварюють до готовності. Чистять і натирають його та сир на крупній тертці.
Крабові палички та чорнослив нарізають тонкою соломкою.
Збирають салат: на тарілку встановлюють спеціальну форму для салату.
Половину крабових паличок викладають в неї першим шаром і мастять майонезом.
Подрібнені яйця змішують з трьома столовими ложками майонезу і викладають другим шаром салату.
Третім - чорнослив.
Поверх чорносливу викладають тертий сир, який також змащують майонезом.
Завершальним шаром йдуть крабові палички.
Форму обережно знімають і роблять сітку з майонезу. Красиво укладають маслини і зелень петрушки.
Відбивні під горіховим соусом

Інгредієнти:
філе індика - 700 г
яйця - 3 шт
сметана - 3 ст. л
борошно - 10 ст. л
олія - 4-6 ст. л
сіль за смаком
Для соусу:
горіхи волоські - 100 г
сир - 50 г
бульйон курячий - 150 мл
масло вершкове - 50 г
цибуля - 1 шт
часник (зубки) - 2 шт
борошно - 1,5 ч. л
сіль крупна - 0,5 ч. л
сік лимонний - 0,5 ч. л
перець чорний (мелений) - щіпка
кориця мелена - щіпка
гвоздика мелена - щіпка
Приготування:
М'ясо миють під проточною водою і розрізають на порційні шматки товщиною 1 см.
Кожен шматок філе відбивають з обох сторін, трохи солять і перчать.
Горіхи очищають від шкаралупи, ядра подрібнюють за допомогою блендера в дрібну крихту.
Цибулю очищають і дрібно ріжуть. Ообсмажують до золотистого кольору на розтопленому вершковому маслі.
Часник чистять і пропускають через прес. Додають до цибулі за 30 секунд до кінця смаження.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 рецепти закусок на Новий рік, які розігрівають апетит
У невелику каструльку наливають бульйон. Додають корицю, гвоздику, мелений перець, сіль, борошно. Все добре перемішують і варять на малому вогні 3 хвилин.
Як тільки соус почне густіти, в нього додають подрібнені горіхи, перемішують, варять ще приблизно хвилину, знімають з вогню.
Сир натирають на дрібній тертці.
У соус додають лимонний сік, натертий сир і швидко перемішують.
Готують кляр: яйця і сметану збивають вінчиком 1-2 хвилини.
Відбивні з двох сторін обкачують у борошні, потім в клярі.
Обсмажують на олії з двох сторін до золотистого кольору.
Подають з горіховим соусом.
Тарталетки "Оригінальні"

Інгредієнти:
тарталетки з заварного або листкового тіста - 15 шт
філе риби слабосоленої (сьомга, форель, лосось) - 200 г
м'який вершковий сир - 500 г
вершки 33% жирності - 150 г
вода (тепла) - 100 мл
свіжий огірок - 100 г
желатин швидкорозчинний - 1 ст. л
кріп (гілочки) - 20 г
лимон - 1 шт
сіль за смаком
Приготування:
Гілочки кропу миють, сушать на рушнику.
Огірок миють, очищають від шкірки. Розрізають уздовж на дві половинки і дрібно нарізають.
Лимон миють і розрізають навпіл.
З однієї половини лимона видавлюють сік, другу, красиво нарізавши, використовують для прикраси.
У теплу воду додають лимонний сік і желатин, помішуючи до повного розчинення.
Готують крем: сир, подрібнений огірок, вершки, сіль і дрібно порізаний кріп збивають блендером в однорідну масу.
З'єднують її з розчиненим у воді желатином, знову збивають близько хвилини, і ставлять в холодильник на 2 години.
Філе лосося нарізають тонкими скибочками.
У тарталетки кладуть сирний крем, зверху прикрашають їх скибочками риби і гілочками кропу.
Коментарі