понеділок, 04 листопада 2019 01:35

10 помилок, які ми робимо, коли готуємо каву

  ua.depositphotos.com
ua.depositphotos.com

Для приготування ідеальної кави зовсім не потрібне професійне обладнання або якісь особливі навички. Просто дотримуйтесь 10 простих правил, і ваша кава завжди буде виходити смачною.

Неправильне зберігання

Деякі продавці радять зберігати каву в морозилці, але це невірно. Щоб зерна довше зберігали свій смак і аромат, їх найкраще зберігати в жерстяних контейнерах в прохолодному сухому місці.

Мелені зерна

Купувати мелені зерна дуже зручно, але таким чином ви позбавляєте себе смачного ароматного напою. Справа в тому, що як тільки зерна перемелені, вони починають віддавати свій смак, який згодом повністю зникає. Тому справжні поціновувачі кави мелють зерна безпосередньо перед початком готування.

Старі кавові зерна

Зерна повинні бути свіжими. Тому обов'язково перевіряйте термін придатності на упаковці. В ідеалі відкрита упаковка кави повинна зберігатися не довше трьох тижнів.

  ua.depositphotos.com
ua.depositphotos.com

Неправильна температура води

Популярні кавоварки крапельного типу, як правило, не нагріваються до 95 градусів. Саме така температура потрібна для приготування ідеального кави. Вирішити проблему допоможе френч-прес - він коштує дешевше більшості кавоварок, а кава в ньому виходить навіть смачніша. Щоб приготувати ароматний напій, засипте в колбу потрібну кількість меленої кави, залийте гарячою водою і почекайте 3-4 хвилини.

Вода

Використовуйте тільки очищену воду. Не фільтрована вода псує смак кави. Спробувавши одного разу напій, приготований на очищеній воді, ви відразу ж відчуєте різницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ідеальний час для кави

Відміряти на око

Якщо для приготування смачного напою вам потрібно 17 грам кави і 260 мл води, не потрібно "сипати на око", найкраще скористайтеся кухонними вагами і відміряйте потрібну кількість. Так ви отримаєте не надто міцну, але і не дуже водянисту каву з приємним ароматом і ефектом, що збадьорить.

Неправильні пропорції

Стандартний рецепт - 17 грам кави і 260 мл води - багатьом може не сподобатися. Тому спробуйте знайти власні ідеальні пропорції: почніть з двох чайних ложок на чашку і з часом доведіть напій до досконалості.

  ua.depositphotos.com
ua.depositphotos.com

Холодна чашка

Щоб готова кава довше залишалася гарячою і встигла "розкритися", наливайте її в попередньо розігріту чашку. Для цього просто обдайте ємність гарячою водою, поки кава вариться.

Чашка з тонкими стінками

Важливо, щоб у вашої чашки для кави були досить товсті стінки. У ній напій довше збереже тепло.

Молоко і цукор

Якщо ви віддаєте перевагу каві з цукром і молоком, вибирайте не знежирене молоко і коричневий цукор. З ними ваш напій буде ще смачніше.

Турецьку каву варять в мідній або латунній турці з кавових зерен тонкого помелу і подають нефільтрованим, наливаючи разом з гущею в особливу порцелянову чашку, яка в Туреччині називається kahve finjani. Цукор в турку додають безпосередньо перед закипанням напою, що додає йому характерну солодкість. Іноді для додаткового аромату в турецьку каву кладуть кардамон. Кава в Туреччині - більше ніж просто напій, часто каву подають як жест гостинності від господаря гостю.

Зараз ви читаєте новину «10 помилок, які ми робимо, коли готуємо каву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути