Магній - наш найкращий союзник у боротьбі зі стресом і виснаженням

Втратити магній вкрай легко, особливо у спеку та під час фізичних навантажень. Але ж від нього залежать робота серця, мозку, шлунку і нервової системи! Як відновити цей дефіцит?

Магній потрібен сотням процесів у тілі, контролює функцію мітохондрій (енергетичну станцію кожної клітини), обслуговує потреби при вагітності, серцевих хворобах, ендокринних, коли летить засвоєння в ШКТ (запалення кишківника, Хвороба Крона, хронічний панкреатит, низька кислота шлунку), це контроль запальних процесів, стресу, відновлення м'язів.

До дефіциту швидко приводять виснажливий спорт та втрата біологічних рідин (піт, спека, діарея, отруєння, проносні препарати), збій у раціоні в бік швидких вуглеводів, багато алкоголю, кофеїну, м'яса, клітковини, вагітність, лактація, надмір вітаміну Д, високі рівні стресу...

До дефіциту швидко приводять виснажливий спорт та втрата біологічних рідин (піт, спека, діарея, отруєння, проносні препарати), збій у раціоні в бік швидких вуглеводів, багато алкоголю, кофеїну, м'яса, клітковини, вагітність, лактація, надмір вітаміну Д (!), високі рівні стресу, вживання великої кількості медикаментів (антациди, антибіотики, кортикостероїди, сечогінні, ЗГТ)

Тривалий дефіцит магнію - як мінімум, набряки, втомлюваність, судоми, дратівливість, дуже довго - остеопороз, тиск, нерідко високі інсулін та кортизол на тлі дефіциту.

Форми магнію: основний курс вкаже амінокислота чи мікроелемент, з яким з'єднаний магній. Універсальна форма - гліцинат або бісгліцинат. В суміші з гліцином, добре підходить при синдромі хронічної втоми.

Магнію малат - магнієва сіль яблучної кислоти, полегшує судоми м'язів, синдром неспокійних ніг. Люблю за те, що дозволяє класно засвоювати білок. Але може тригерити, якщо ШКТ не здоровий.

Магнію треонат - у поєднанні з треоновою кислотою, в дослідженнях покращує довгострокову та короткострокову пам'ять, хороший бустер мозкової активності, навчання, пам'яті. Єдина, хто швидко добереться до мозку, до речі, через гематоенцефалічний бар'єр.

Магнію таурат регулює вуглеводний обмін. Найсучасніша форма магнію. Найкраща добавка для харчування серця, непогано накопичується в мозку.

Цитрат магнію. Найпопулярніша форма середньої біодоступності, що відновлює дефіцит, відрізняється проносною активністю.

Хелатні форми - найбільш засвоювані, хелатні - це звʼязка з амінокислотою. Не банальні форми типу оксиду магнію.

Ще люблю магній через шкіру - магнієві ванни, спреї (Еспом, Бішофіт) та рідкі форми (іонічний магній - топ! Донат магнію, Хуняді Янош та інші мінаральні води)

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі