Демократія чи Талібан? Корупція - шлях до поразки у війні

Чому США стурбовані корупцією в Україні більше, ніж сама українська влада? І який зв'язок між демократією - і нашою перемогою?

Знаєте, як у США переважно називають заходи з допомоги Україні в цій страшній війні? "Допомога з порятунку демократії в Україні". Плюс різні синонімічні форми. Але порятунок чи захист демократії є саме основним сенсом.

...пані посол створює "непотрібну напруженість і випустила з уваги головний пріоритет - перемогу на полі бою"

А тепер до прози. В NBC вийшов некомпліментарний матеріал про корупцію в Україні та категоричне небажання укрсучвлади з нею боротися і навіть її обговорювати. Журналісти сповіщають, що наші зелені чиновники дуже роздратовані увагою посла США в Києві Бріджит Брінк до проблеми корупції в країні. Мовляв, пані посол створює "непотрібну напруженість і випустила з уваги головний пріоритет - перемогу на полі бою".

А для чого я на початку згадав про основну мету підтримки України - про оту демократію, яку треба захищати? До демократії ж зараховують багато складників, а не лише відсутність репресій (сьогодні, до речі, було особливо ганебне судилище над Романом Червінським), але й серед іншого, подолання корупції, оскільки вона руйнує принцип рівних можливостей і всі основи демократичного суспільства. А якщо демократії нема й більше не передбачається? Ну, то й рятувати нема що. Афганістан, значить Афганістан... Там, до речі, населення також не хотіло демократії, а з замиранням серця очікувало бородатих і войовничих талібів...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі