Неподалік італійського міста Пізи у 600-літній фортеці Медічі відкрився новий ресторан. Потрапити туди непросто. Спочатку треба подати заявку й дочекатися дозволу Міністерства внутрішніх справ країни. У самому закладі стоїть металошукач. При вході забирають мобільні телефони і паспорти.
Посилені заходи безпеки впроваджені недаремно: у фортеці — колонія суворого режиму.
Усі кухарі, офіціанти та прибиральники в ресторані — мафіозі, грабіжники та вбивці. Ідея відкрити заклад у в"язниці з"явилася в директора Марії Ґрації Джампікколо.
— Більше за гроші наші злочинці люблять тільки одну річ — їжу. Ми сподіваємося, що робота на кухні допоможе їм реабілітуватися й повернутися до законослухняного світу, — пояснює вона.
60-річний Бруно відбуває довічне ув"язнення за вбивство. У ресторані він розважає відвідувачів грою на піаніно.
— Паста підгоріла! Більше солі, менше часнику! Не припиняй помішувати, — кричить Ежідіо, 50 років.
Зараз він шеф-кухар, а до в"язниці не вмів навіть яйця зварити, зізнається сам. Додає, що на волі відкриє заклади харчування.
Відвідувачів у ресторані не бракує. Столики замовляють за кілька тижнів наперед. Обід із чотирьох страв і вина обходиться у 25 євро (приблизно 150 грн).
Колишня поліцейська Алессандра К"яботтіні згадує, що звістка про такий ресторан її порадувала. Жінка відразу вирішила прийти.
— Те, що готували злодії чи мафіозі, насправді не страшно. Хвилювалася б, якби тут хтось сидів за отруєння, — каже вона.
Коментарі