пʼятниця, 26 липня 2024 04:21

У США викрили шпигунів-хакерів з Північної Кореї. За них оголосили нагороду в 10 млн доларів

У США викрили шпигунів-хакерів з Північної Кореї. За них оголосили нагороду в 10 млн доларів
Хакери з Північної Кореї "зламали" NASA. Фото: ilounge.uа

Прокуратура США звинуватила північнокорейського військового Рім Чон Хьока у масштабних хакерських атаках на американські установи, зокрема NASA.

Військового також звинувачують у відмиванні коштів через китайський банк, а потім використання цих грошей для оплати кібератак на низку міжнародних цілей, пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери через російський бот зламали низку Telegram-каналів

За інформацію, яка призведе до арешту Хьока та його хакерської команди, Держдеп запропонував винагороду в розмірі 10 мільйонів доларів.

Повідомляється, що Рім Чон Хьока працював з іншими хакерами, які фінансуються державою, щоб зламати офіс генерального інспектора NASA, дві бази ВПС США, а також організації на Тайвані, у Південній Кореї та Китаї.

За словами офіційних осіб США, уряд Північної Кореї спонсорував хакерські атаки для отримання розвідувальних даних для своїх військових і ядерних програм. Хакери також використовували різновид програм-вимагачів під назвою Maui, щоб вивести з ладу комп'ютери в секторі охорони здоров'я, а потім вимагали від жертв плату за зупинення атаки. Правоохоронці стверджують, що зловмисне програмне забезпечення перешкоджало жертвам отримати доступ до рентгенівських систем і систем електронного документообігу.

Доходи від атак програм-вимагачів зловмисники використовували для розширення інтернет-інфраструктури, яку потім використовували для здійснення кібершпигунства.

Крім того, відомо, що хакери упродовж трьох місяців використовували ще один раніше невстановлений сценарій зловмисного програмного забезпечення для проникнення в комп'ютерні мережі NASA, викравши понад 17 гігабайт даних. Той самий вірус група використовувала для атаки на оборонні компанії в Орегоні та Мічигані, щоб викрасти інформацію, яка включала подробиці про уранові та суднобудівні проєкти.

Хакери з Північної Кореї таємно проникли в комп'ютерні мережі російського розробника ракет "НВО машинобудування".

Групи, що отримали назви ScarCruft і Lazarus таємно встановили приховані бекдори у системи ракетно-конструкторського бюро в Реутові біля Москви. Доступ у хакерів був з кінця 2021 до травня 2022 року.

КНДР після цього оголосила про досягнення у розробці балістичних ракет.

Зараз ви читаєте новину «У США викрили шпигунів-хакерів з Північної Кореї. За них оголосили нагороду в 10 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути