субота, 19 жовтня 2024 22:26

Росія за 10 днів може захопити Латвію та частину Литви - ЗМІ

Росія за 10 днів може захопити Латвію та частину Литви - ЗМІ
Росія може піти війною на країни Балтії. Фото: Телеграф

Гіпотетичний напад Росії на країни Балтії може призвести до швидкого захоплення Латвії та окупації частини Литви за десять днів.

Це найгірший із можливих сценаріїв, у якому реакція НАТО не буде миттєвою. Такі результати показало моделювання американського Center on New Generation Warfare. У складанні сценарію взяли участь ексгенерали НАТО Філіп Брідлав та Бен Ходжес. Про це йдеться у матеріалі Bild.

Згідно з симуляцією, Росія може піти у відкриту атаку на східному фланзі Альянсу до 2027 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін розв'яже постійні війни в Європі, якщо не перетворити "сірі зони" на "червоні лінії" – Волкер

Очікується, що протягом перших десяти днів російського вторгнення країни Балтії триматимуться самі по собі. Стримувати ворога їм допоможе німецька бригада, яка перебуває у Литві. Головне їхнє завдання буде тягнути час до приходу основних сил НАТО.

У сценарії йшлося про те, що Росія проведе вторгнення до Литви з окупованої Латвії, а також з Калінінградської області та Білорусі. Підрозділи, що прийшли з Латвії, зустрінуть німецькі війська. Їхні 44 танки Leopard 2 вступлять у бій вже на четвертий день вторгнення і зможуть зупинити просування росіян.

Упродовж перших десяти днів НАТО втратить 17 танків, 145 бронемашин та 3650 військовослужбовців. Російські втрати оцінюються у 411 танків, 1019 бронемашин та 11 420 солдатів.

За прогнозом, навіть такі втрати не зупинять росіян і після майже двох тижнів частина Литви буде зруйнованою і на деякий час залишиться під контролем Росії.

Взимку таблоїд Bild написав про нібито таємний документ міністерства оборони ФРН, у якому міститься припущення про ескалацію між НАТО і РФ і зіткнення у 2025 році з російськими військами у районі країн Балтії. Bild написав, що цей сценарій є легендою навчань НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Росія за 10 днів може захопити Латвію та частину Литви - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути