— Морква цього року порадувала. А все тому, що посіяла два врожаї. Один у березні, а другий у червні. Наросло чимало плодів, — розповідає Ніна Фесюк, 53 роки, з селища Саврань Одеської області. — Моркві холодна земля не нашкодить. До того, насіння в неї сію вже замочене. Так воно швидше прокидається.
Ділянку для моркви перекопує восени, щоб до весни устоялася. Копає на глибину півтора штриха лопати. Якщо довга морквина упреться в неперекопаний ґрунт, то покривиться. Рядки робить на відстані 20 см. Так у міжряддя ще поміщається редиска чи салат. Вони швидше ростуть. Доки морква дасть урожай, їх на городі вже не буде. Перед посівом замочує насіння на день у теплій воді. Потім споліскує чистою водою і сіє в землю.
— Із сортами в мене щороку експерименти. Пробую нові. Але одночасно сію й перевірені. Це Карлена, Королева осені та Віта лонга. У наших місцях весна затяжна, а осінь рання, тому краще садити для довгого зберігання середньостиглі види моркви. Дозрівають не більш як чотири місяці. Зупинилася на сорті Нииох-336, у якого плоди виростають до 18 сантиметрів і зберігаються без змін до весни. Також вартий уваги Самсон за невибагливість. Він росте в землі будь-якої якості й за будь-якої погоди. Плоди солодкі та чималі — близько 200 грамів.
Коментарі