четвер, 13 вересня 2018 20:15

Суп з кораловими грибами та каша з цілої кукурудзи - ресторація "Шпігеля" дивувала старовинними рецептами
24

Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами
Фото: gazeta.ua
Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами
Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами
Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами
Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами

Подільська кухня за старовинними рецептами, іноді в сучасній інтерпретації. Така родзинка ресторації "Шпігеля" у Хмельницькому. Під час вечері "13 шефів" шеф- кухар Михайло Яровий показав свою майстерність дивувати гостей.

"Усі рецепти у ресторані відтворені зі стародавніх рецептів подолян. Щось інтерпритуємо на сучасний лад, щось відтворюємо з точністю", - розповідає Gazeta.ua шеф-кухар Михайло Яровий.

Гостей зустрічають шаманським із чорнобривців та цукерок із хрону. Для ефекту в напій кидають сухий лід, напій парує, гості відпивають несміливо, але від насолоди зажмурюють очі. Під звуки бандури гості насолоджуються процесом та сідають за столи.

Автор: gazeta.ua
  Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами
Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами

Крізь вікно відкритої кухні можна побачити магію приготування страв. На тарілку викладають закуску. Це маринований буряк з сиром та мармеладом з чорнобривців.

Автор: gazeta.ua
  Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами
Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами

Страва солодкувата на смак з легкою кислинкою. Пропонують запивати настоянкою з журавлини. Усе, що є в меню: лимонівка, зубрівка, настоянка з бадьяну, можна придбати у закладі. Їх продають як у міні- версіях так і у великих пляшках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинський шеф-кухар здивував вишуканими стравами з українських продуктів

На основну страву подають суп із бичачих хвостів, молодої пшениці та коралових грибів, які в народі ще називають оленячі роги. Але подача дуже незвична. Пшениця і м'ясо складені окремо, а от бульйоном заливають уже перед вживанням.

Автор: gazeta.ua
  Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами
Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами

"Таку подачу зробили спеціально, щоб гості оцінили красу коралового гриба. Цей різновид грибів збираємо у наших лісах. Я найбільше люблю рожеві гриби, після теплової обробки вони залишають красивий колір. Коралові гриби примхливі, їх ризиковано переварити і всі ріжки пообпадають. Тому ми проварюємо лише раз, щоб зберегти структуру гриба. М'ясо для супу варили 12 годин. Пшеницю вимочували стільки ж, потім проварювали", - каже Михайло.

На рибну страву приносять кукурудзяну кашу з раками. Раків розрізали навпіл, щоб зручніше було з'їсти.

Автор: gazeta.ua
  Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами
Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами

"Кукурудзяні ядра відварюємо, а потім готові просмажуємо на сковороді у вершках та натертій бринзі. Виходить незвична на смак каша", - додає кухар.

Гарячу м'ясну страву - ребра барбекю подають на пюре з пастернака з чіпсами з пастернака та попкорном із сорго. Хоча страва здається дуже складною, але це звичний для хмельниччан наїдок.

Автор: gazeta.ua
  Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами
Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами

"Аби ребра були м'якими і не втрачали соковитість, мариную їх майже добу, потім ставлю у піч і томлю там кілька годин при середній температурі. Коли вже стають м'якими виймаю та даю охолонути. При подачі розігріваю на барбекю та додаю соус", - пояснює.

М'ясо дуже ніжне на смак з легким солодкуватим соусом.

Наостанок подають халву, яку виробляють самостійно. До неї вершковий соус і обліпиховий чай.

Автор: gazeta.ua
  Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами
Шеф-кухар ресторації Шпігеля приготував звану вечерю за стародавніми подільськими рецептами

Щосезону гастрономічна ресторація оновлює меню. Більшість страв зі званої вечері можна замовити в закладі. Наприклад, 100 грамів ребер із печі з гарніром обійдеться у 65 гривень.

"У нас багато постійних клієнтів, тому намагаємось їх дивувати. Якщо страва повертається в меню, то виключно в новій інтерпретації. Там або змінена подача, або доданий новий інгредієнт", - додає кухар.

Середній чек ресторану близько 300 гривень. Хмельниччани люблять цей заклад і ходять сюди в будь- який вільний час. Вважається, що хто не був у "Шпігеля", той не був у Хмельницькому.

"13 шефів" - всеукраїнський проект, в якому змагаються кращі шеф-кухарі зі всієї України. Один з критеріїв офіцювання полягає в тому, що всі страви мають належати до місцевої традиційної кухні.

Зараз ви читаєте новину «Суп з кораловими грибами та каша з цілої кукурудзи - ресторація "Шпігеля" дивувала старовинними рецептами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути