Вечеря - це не просто формальність наприкінці робочого дня. Вона є важливою частиною нашого раціону і значною мірою впливає на загальне самопочуття, рівень енергії та навіть настрій. Дедалі більше людей починає замислюватися над тим, що саме вони їдять увечері, оскільки вечеря не має бути надто важкою та перенасиченою калоріями. Натомість вона повинна приносити користь організму.

Однією з найпопулярніших та водночас корисних риб є форель. Ця рибка вирізняється надзвичайно ніжною текстурою, приємним природним ароматом і вважається дієтичною, адже містить мало калорій, зате багата на корисні омега-3 жирні кислоти та високоякісний білок. До того ж вона має помірний, приємний смак, який пасує більшості людей, навіть тим, хто зазвичай не надто полюбляє рибні страви.
Як правильно готувати страву
Щоб вечірня страва була смачною, корисною та поживною, варто звернути увагу на форель в духовці. Запікання - один із найпростіших та найшвидших способів приготувати смачну рибу. Якщо вам цікаво, як запекти форель в духовці, а також які інгредієнти найкраще поєднуються з нею, варто зануритися в особливості рецепта.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без зайвого жиру: як запекти популярний фастфуд у духовці
Рецепт форелі в духовці
Інгредієнти:
• 1 свіжа форель (ціла або філе);
• 1 лимон;
• 2-3 гілочки свіжого розмарину або кропу;
• 2 зубчики часнику;
• 2 ст. л. оливкової олії;
• cіль, чорний перець - на смак.
Спосіб приготування:
-
Спочатку очистіть форель від луски, видаліть нутрощі, ретельно промийте та обсушіть паперовим рушником.
-
Натріть рибу сіллю, перцем і скропіть оливковою олією. Якщо ви бажаєте більш яскравого смаку, можете додати базилік чи орегано.
-
У черевце покладіть скибочки лимона, свіжий розмарин (або кріп) і дрібно подрібнений часник. Лимон забезпечить приємну кислинку й допоможе позбутися зайвого запаху риби, а трави й часник нададуть страві витонченого аромату.
-
Викладіть приправлену рибу на деко або форму для запікання, попередньо вистеливши її пергаментом. Температура запікання становить приблизно 180°C. Час приготування варіюється від 25 до 30 хвилин.
-
Щойно ви виймаєте рибу з духовки, вона готова до подачі. Можна прикрасити її свіжою зеленню та додати гарнір із запечених овочів чи картоплі.
До речі, аби страви вдалися на всі 100%, важливо правильно обрати саму рибу. Якщо ви бажаєте купити форель в METRO, потрібно звернути увагу на низку факторів, які визначають її свіжість і якість:
• Якщо луска тьмяна або пошкоджена, це може свідчити про тривале зберігання.
• Мутні очі - одна з ознак несвіжості риби.
• Приємний рибний аромат свідчить про те, що продукт зберігається належним чином.
• Пружне м'ясо, що швидко повертається до первинної форми при натисканні.
• Щільна текстура без ознак розшаровування.
Приваблива ціна на форель в METRO часто зазначається в актуальних каталогах, тому ви можете наперед спланувати свій похід до торговельного центру. Для того, щоб отримати додаткові переваги, як-от знижки на свіжу рибу чи можливість купувати товари за ще вигіднішими умовами, варто мати картку METRO.
У мережі магазинів кожен рибний продукт проходить сертифікацію та якісний відбір. Це означає, що ви можете бути впевнені в безпеці та високому стандарті того, що купуєте.
Додаткові матеріали та рекомендації можна знайти на офіційному сайті METRO. Цей сайт слугує насамперед інформаційним джерелом, де публікують огляди, корисні поради, акційний каталог і знижки на продукти, а також сезонні пропозиції.
Коментарі