четвер, 17 жовтня 2024 22:17

Росіяни виділили на війну проти України додаткові 1,5 трлн рублів

Росіяни виділили на війну проти України додаткові 1,5 трлн рублів
Держдума РФ виділяє додаткові кошти на війну в Україні. Фото: DW

Російський уряд планує збільшити загальний обсяг видатків федерального бюджету в 2024 році на суму до 1,5 трлн рублів ($15,4 млрд за поточним курсом) .

Ухвалення законопроєкту Держдумою РФ дозволить виділити додаткові бюджетні кошти у 2024 році на "пріоритетні цілі", визначені диктатором Володимиром Путіним, передає російський Інтерфакс.

Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов у виступі перед депутатами визнав, що цього року виникли додаткові потреби у фінансуванні низки завдань, передусім - війни в Україні. Він назвав цю позицію основною.

"Це витрати на субсидування відсоткових ставок за низкою програм, і в першу чергу за іпотечними програмами, додатково у зв'язку зі зростанням ставок потрібно понад 500 млрд рублів в поточному році. Крім того, потрібні додаткові кошти на обслуговування боргу, ставки теж зросли, потрібне збільшення видатків на ці цілі", - розповів Сілуанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський рубль падає, але Кремль змирився

У зв'язку з цим уряд просить дозволити збільшити видатки федерального бюджету цього року. У результаті вони становитимуть 39,4 трлн, дефіцит зросте до 3,3 трлн рублів, або 1,7% ВВП.

У Рахунковій палаті РФ зауважили, що у законопроекті не визначені джерела покриття збільшення видатків, але його ухвалення підтримали.

За тиждень війни в Україні Росія витрачає більше, аніж 80% її регіонів у рік.

Росія планує виділити на військові видатки 13,2 трлн рублів. Це означає, що у день на війну планують витрачати 38 млрд рублів або майже $275 млн.

При цьому у російському бюджеті витрати на армію та силовиків становлять 11,1 трлн рублів, або близько 210 млрд рублів на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни виділили на війну проти України додаткові 1,5 трлн рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути