понеділок, 21 жовтня 2024 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

На гарячому зловили зрадника, що готував ракетні удари по Кіровоградщині

На гарячому зловили зрадника, що готував ракетні удари по Кіровоградщині
Зрадник готував ракетні удари по Кіровоградщині в обхід ППО. Фото: СБУ

Служба безпеки затримала ще одного агента ФСБ у Кропивницькому.

Ним виявився 34-річний місцевий житель, який "зливав" окупантам місця базування та маршрути руху Сил оборони, повідомила 21 жовтня пресслужба Служби безпеки.

"Найбільше ворога цікавили вогневі позиції ППО та розташування логістичних складів українських військ. Щоб отримати розвіддані зрадник об'їжджав територію обласного центру, де намагався знайти зенітно-ракетні комплекси та радіолокаційні станції ЗСУ. У разі виявлення військових об'єктів він мав сфотографувати або відзняти їх на відео, а потім прив'язати відповідні координати до гугл-карт", - сказано в повідомленні.

Агентурна інформація потрібна була окупантам для підготовки нової серії ракетно-дронових ударів по регіону в обхід української ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали агента РФ, який шпигував за оборонцями Куп'янська

Також фігурант відслідковував час та місце переміщення військових колон, які рухалися у напрямку передової. Для конспірації зловмисник постійно змінював маршрути розвідувальних вилазок, які проводив під виглядом прогулянок.

Служба безпеки затримала фігуранта на гарячому, коли він проводив дорозвідку поблизу військового об'єкта. На місці події у затриманого вилучили мобільний телефон, на який він фотографував об'єкт Сил оборони. Також у гаджеті виявлено анонімний чат у популярному месенджері, який агент використовував для комунікації з ФСБ.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Служба безпеки запобігла втечі до Росії агентки ФСБ, яка шпигувала для ворога на Донеччині. Фігурантка "зливала" окупантам локації українських військ на одному з найгарячіших напрямків фронту - Покровському.

Зараз ви читаєте новину «На гарячому зловили зрадника, що готував ракетні удари по Кіровоградщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути