В Україні в останні 5 років спостерігаються зміни в структурі виробництва круп.
Так виробництво рисових круп скоротилось із 12% до 6%, кукурудзяних — із 23% до 16%, гречаних — з 24% до 17%. Про це повідомив аналітик "АПК-Інформ" Андрій Купченко, передає AgroTimes.
Натомість виробництво горохових круп має позитивну динаміку: їхня частка у загальному обсязі зросла з 8% до 27%. Основною причиною таких змін було суттєве зростання виробництва гороху в Україні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові робочі місця: українці будують величезну сонячну електростанцію
Відносно стабільним залишається виробництво пшоняних, ячмінних і вівсяних круп.
За січень в Україні імпорт цибулі зріс у 54 рази в порівнянні з січнем 2018-го і в півтора рази в порівнянні з груднем минулого року. У січні в Україну було ввезено 9000 тонн цибулі на 2,1 млн доларів.
Коментарі