Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2019 10:33

Україна та США підписали третій меморандум про співпрацю

Україна та США підписали третій меморандум про співпрацю
США та Україна співпрацюватимуть в пошуку жертв Другої світової війни. Фото:facebook ukr.embassy.usa

Меморандум про порозуміння між Міністерством оборони України та Агенцією з питань пошуку військовополонених і зниклих безвісти Міністерства оборони США підписали у посольстві України в Америці.

У церемонії підписання взяв участь посол Валерій Чалий і директор Агенції Келлі Маккіга, повідомляє прес-служба посольства.

Завдяки цьому документу можна знайти в Україні та повернути у США останки американських солдатів, які загинули у Другій світовій війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко закликав США до прямої військової угоди з Україною

"Меморандум є результатом дворічної роботи посольства України у США спільно з американськими партнерами у підготовці необхідної нормативно-правової бази, яка дозволяє пошук на території України та повернення в США рештків загиблих і зниклих безвісти під час Другої світової війни американських військовослужбовців" – повідомили у посольстві.

Завдяки цьому Меморандуму обидві сторони зможуть переймати досвід одна одної в особливостях пошуку військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, що зникли безвісти або потрапили в полон під час нинішньої російсько-української війни.

Договір про порозуміння країни підписали вже втретє. Раніше схожі меморандуми щодо цього питання укладали СБУ та Міністерство у справах ветеранів України.

Представники розвідувальних органів країн-членів НАТО та України підписали спільний меморандум. Він передбачає активізацію співпраці з метою своєчасного виявлення ознак підготовки Росії до розширення збройної агресії проти України та можливих військових дій агресора у регіонах Чорного та Балтійського морів.

Зараз ви читаєте новину «Україна та США підписали третій меморандум про співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути